Política

Violència policial durant l'1-O

La Ràpita denunciarà els danys registrats l’1-O

L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ofereix un servei d’assessorament jurídic a les 84 persones que van rebre assistència mèdica després de les dures càrregues policials de l’1-O al pavelló firal per impedir la votació en el referèndum d’autodeterminació. Un servei que ofereix de manera gratuïta gràcies a la col·laboració voluntària d’un col·lectiu d’advocats. L’Ajuntament ha convocat tots els afectats dissabte al matí a una reunió informativa al casal El Maset.

A més del servei d’assessorament, l’Ajuntament estudia la possibilitat de presentar una denúncia com a part implicada. “Em vaig oferir a negociar, a desallotjar el pavelló, i tot així van continuar les càrregues policials”, va lamentar l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós.

D’altra banda, la regidora socialista a l’Ajuntament de la Ràpita, Conxi Vizcarro, s’ha donat de baixa del grup municipal i passarà a ser no adscrita. Vizcarro continuarà al govern municipal, liderat per ERC, i mantindrà la regidoria de Governació. La regidora ha pres aquesta decisió per la tèbia reacció del PSC i del PSOE a la repressió policial, que va viure en primera persona des de la plaça del pavelló firal. Amb tot, Vizcarro va començar a plantejar-se abandonar el grup socialista, que ara es queda amb una única regidora, quan la fiscalia va citar més de 700 alcaldes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia