Política

Procés sobiranista

1-O

Ballart deixarà l’alcaldia de Terrassa si el PSOE dona suport a l’article 155

Així ho assegura en una entrevista que publica el ‘Diari de Terrassa’, afegint-hi que deixaria el partit

Troba “lamentable” la declaració de Felip VI

L’alcalde socialista de Terrassa, Jordi Ballart, en una entrevista que avui publica el Diari de Terrassa , assegura que si el PSOE dona suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, junt amb el PP, deixarà l’alcaldia i també la militància. Ballart va apel·lar a estendre “ponts de diàleg i entesa” després del referèndum i ha censurat a les xarxes, com han fet altres alcaldes i membres del PSC, les declaracions del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que parlava d’assetjament a la Policía Nacional i a la Guàrdia Civil qualificant-lo d’una piulada “fora de lloc”. Davant les interpel·lacions directes que rep a les xarxes perquè parli, Ballart els remet al text que va publicar al seu lloc web el mateix diumenge en el qual defensa amb urgència “una moció de censura per fer fora Rajoy” i que permeti bastir un govern “sense amenaces, sense por, sense garrotades, sense trampes legals, sense cap mena de violència” per poder fer un “referèndum legal i acordat”. També assegura en una piulada que la declaració de Felip VI “em sembla lamentable. Per dir això, és millor callar”.

Ballart ha rebut retrets de les dues bandes per “ambigu” i per voler acontentar tothom durant i després del referèndum, recordant-li que no va cedir locals, a la qual cosa ell respon que va facilitar el vot i va negociar quins locals ho feien amb dos consellers de PDeCAT i ERC. A la primera concentració del matí de dilluns convocada per la Taula per la Democràcia algun assistent li va demanar que parlés i baixés quan el tenien al costat i va haver de sentir retrets i crits de dimissió. L’endemà, durant la multitudinària concentració davant l’ajuntament, va assegurar en una resposta a Facebook que el seu lloc “no era el balcó sinó el carrer” i que “si no s’havia pronunciat era perquè els organitzadors, als quals respecto profundament, no m’han passat el micròfon”. Ahir, fonts municipals van dir que no era un retret sinó que l’organització va considerar que “en el desenvolupament de l’acte no es requeria parlaments d’autoritats”.

El també socialista Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, i dels primers que va censurar directament a Sánchez, ha presentat la primera denúncia des que és alcalde de Castellar en rebre a la xarxa un missatge que el titlla de “miserable de merda, puto traïdor al seu partit i a Espanya” i en el qual l’amenaça amb un “espero que no tingui la sort de veure’l pel meu poble perquè aquell dia... aquell dia...”

El PDeCAT trenca a Palau-solità

PDeCAT-Demòcrates ha abandonat l’equip de govern a Palau-solità i Plegamans que compartien amb el PSC i Guanyem Palau, després del referèndum de l’1 d’octubre. Amb la marxa dels tres regidors del PDeCAT, el govern queda en minoria, format per cinc socialistes i un de Guanyem en un ple format per 17 regidors. La decisió la van prendre en assemblea justificant-ho per “raons ideològiques” per la celebració de l’1-O i la incomoditat que comporta seguir gestionant el dia a dia del consistori amb un PSC amb el qual hi ha discrepàncies sobre la situació política a Catalunya. Han precisat que “continuaran treballant amb totes les forces” perquè els projectes iniciats en el mandat “es duguin a terme de manera efectiva, complint amb els compromisos electorals i el pla de govern”. L’Ajuntament va emetre un comunicat dient que l’acord entre les tres forces ha estat “molt cordial i amb voluntat conjunta de millorar” i que es remodelarà el cartipàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia