Política

Setge al procés sobiranista

Un jutge investigarà els professors d’un col·legi de la Seu d’Urgell per suposada incitació a l’odi dels seus alumnes 

El Jutjat d’Instrucció 1 de la Seu d’Urgell (Alt Urgell) ha admès a tràmit la primera denúncia contra professors d’un col·legi a Catalunya per suposadament incitar a l’odi als seus alumnes, un dels quals és fill d’una guàrdia civil. En l’acte, el magistrat Ignacio Risueño Puchades, incoa diligències prèvies per a la comprovació dels fets i de les persones interventors per la comissió d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi, després de rebre diverses denúncies per uns mateixos fets que van ser presentades davant la Comandància de la Guàrdia Civil d’aquesta localitat catalana.

A més, demana a la Guàrdia Civil que informi sobre les activitats dutes a terme al centre escolar el passat 3 d’octubre -quan es va produir la vaga general a Catalunya a instàncies del Govern i de les entitats sobiranistes- així com que detalli la relació laboral de tres professors amb el col·legi.

Els denunciants són pares de diferents alumnes, un dels quals és fill d’una guàrdia civil, que posen de manifest comentaris realitzats pels professors, així com actituds emparades pel director del centre escolar.

Al respecte, el jutge indica en el seu acte que els alumnes són “d’edats molt primerenques i en conseqüència modelables, més per qui ostenta un principi d’autoritat davant ells”. Per això, indica que “podria ser que els professors i el director incitessin de manera directa als seus alumnes a la comissió de fets mínimament concretats dels que pugui predicar-se la discriminació, l’odi, hostilitat o la violència” contra la Guàrdia Civil.

“Fins a tal punt existeixen indicis d’allò indicat, que segons es relata en la denúncia un alumne d’aquest centre hauria patit humiliacions, insults i fins i tot agressions en ser la seva mare membre de la Guàrdia Civil, i ser aquest fet conegut per la resta d’alumnes i professors”, afegeix el magistrat.

Segons informa el diari El Mundo, que recull les denúncies dels pares, els fets van passar a l’escola Mossèn Vives de la localitat de la Seu d’Urgell en la qual uns professors presumptament es van dirigir als alumnes amb expressions com “els qui no votin poden anar a la presó”, “la Guàrdia Civil és dolenta i pega la gent” i “cal votar per Catalunya”.

En una de les denúncies, una mare explica que una professora va posar com a deures a la seva filla que acompanyés els seus pares a votar l’1-O, a l’hora que acusa la mateixa docent de manifestar davant els estudiants que la vaga del 3 d’octubre es va fer “perquè han pegat a la gent que volia votar i han matat una persona”, i que “els Mossos han defensat la gent i la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.