Política

repressió policial l'1-O

El ple de Solsona rebutjarà avui la violència de l’1-O

Els grups presenten una moció conjunta que exigeix dimissions

El ple de l’Ajuntament de Solsona aprovarà previsiblement avui una moció de condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya. El text mostra la solidaritat de l’Ajuntament amb els municipis afectats i les persones que van resultar ferides el dia 1d’octubre, exigeix la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l’exercici de la violència i “la retirada immediata dels efectius policials dels cossos de l’Estat que van ser destinats a Catalunya per reprimir el referèndum”. La moció la presenten tots els grups del consistori.

A més, es debatrà una proposta per iniciar un procés participatiu per denominar l’espai de davant de la Sala Polivalent, on es va situar el col·legi electoral de l’1-O, plaça de l’1 d’Octubre. Aquesta iniciativa sorgeix del si del Comitè de Defensa del Referèndum al Solsonès, que va dur a terme una votació popular simbòlica en el marc dels actes de l’aturada de país, el dia 3 passat, i d’una proposta de resolució al ple del grup municipal del PDeCAT. Amb la moció “es pretén guardar en la memòria de la ciutat la mobilització sense precedents que va realitzar la ciutadania per defensar el referèndum”. Alhora, defensa que “els valors pacífics i democràtics mostrats pels nostres conciutadans han de prevaldre per sempre més com a mostra d’orgull i exemple davant la brutalitat dels atacs perpetrats per l’Estat espanyol”.

Congelades la majoria de taxes i impostos

El govern solsoní proposarà congelar la majoria d’ordenances fiscals per al 2018. Segons el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, “pràcticament totes les ordenances fiscals es mantenen”. Entre les modificacions més destacables hi ha un increment del 3,9% en l’impost de vehicles de tracció mecànica. Augmenta la bonificació per carburant, que passa del 50% al 90% els dos primers anys de la quota de l’impost per als vehicles menys contaminants –i es manté en el 50% el tercer i el quart. A més, es debatrà una moció d’Alternativa per Solsona-CUP per deixar d’aplicar l’exempció de l’IBI als edificis propietat de l’Església amb un rendiment econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia