Paterna assegura que Ikea volia «un xec en blanc» per a instalar-s'hi

L'alcalde, Lorenzo Agustí, critica que la multinacional sueca del moble «estiga buscant el millor postor»

L'alcalde de Paterna, el popular Lorenzo Agustí, ha atribuït a la multinacional sueca del moble Ikea tota la responsabilitat en el trencament de les negociacions perquè la indústria estrangera s'instal·lara al municipi. «La multinacional ha volgut buscar el millor postor. Ha sigut Ikea la que s'ha alçat de la taula», ha dit. Segons Lorenzo, Ikea ja tenia molt clar en l'última reunió que volia trencar les negociacions i ha subratllat que, ara per ara, «no és possible reprendre les converses».

El primer edil també ha desvelat que les condicions «imposades» per la indústria sueca eren totalment inacceptables —fixar les condicions necessàries d'accessos i dir que tot el que sobrepasse els 34 milions d'euros va a càrrec de l'Ajuntament, entre altres entitats—. «L'Ajuntament no pot signar un xec en blanc. No es poden hipotecar les arques municipals per a construir unes infraestructures que són de servei per a una empresa privada», ha insistit. L'alcalde ha anat més enllà i ha considerat que els motius de trencament del conveni són palesos: «Ikea busca millors condicions en un altre municipi. Està jugant amb molts més de dos municipis» a l'àrea metropolitana de València.

Lorenzo també ha destacat la «intransigència clara i manifesta» mostrada pels responsables d'Ikea, que van romandre en el consistori «deu minuts; ni tan sols un quart d'hora», i que van abandonar la reunió després de conéixer «la voluntat de l'Ajuntament de prendre en consideració alguns punts de les al·legacions presentades per associacions veïnals» de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix