Política

Setge al procés sobiranista

Les entitats surten en defensa de l’escola catalana

Centenars de persones es concentren en diversos municipis de Ponent en defensa de l’escola en vista de les mentides i amenaces del govern espanyol

Diversos municipis fan proclamacions simbòliques de la república

Convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educatiu, en què s’integren els sindicats de mestres i professors i les associacions de pares i mares, centenars de persones van omplir ahir a la tarda els punts de concentració a les principals capitals de comarca. Les concentracions van tenir el suport de diverses entitats i partits i en algun cas dels nous comitès de defensa de la república (CDR). A Lleida, la concentració va reunir centenars de persones, moltes d’elles de les comunitats educatives de diversos centres de la ciutat, en defensa de l’educació pública i en contra de les mentides i les amenaces vertides aquests dies des de sectors polítics, mediàtics i el govern espanyol contra l’escola catalana. “#JoAdoctrino en la solidaritat” (i “en la integració”, “en la visibilitat del col·lectiu LGTBI”) i “Defensem l’escola” eren alguns dels lemes dels cartells que van exhibir els participants de la concentració, durant la qual es va llegir un manifest en què es rebutgen les acusacions d’adoctrinament llançades per polítics com ara Toni Cantó, Xavier García Albiol i el mateix ministre espanyol d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo. En el manifest, la comunitat educativa deixa clar que s’oposarà “frontalment” a un intent d’intervenir en l’escola catalana a través de l’aplicació de l’article 155.

Tàrrega, Cervera, Tremp i Balaguer han estat altres dels municipis on ahir es van realitzar concentracions. A Balaguer s’hi van concentrar centenars de persones a la plaça Mercadal. Un professor jubilat va explicar la seva experiència com a alumne i com a docent durant l’escola franquista i com es va haver de fer la transició cap a una escola democràtica als anys vuitanta, mentre que una jove va explicar la seva experiència als centres d’ensenyament públics actuals.

Proclamació simbòlica

D’altra banda, en diversos municipis de Ponent es van celebrar ahir proclamacions simbòliques de la independència. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Assemblea Pagesa, i la idea va ser recollida per algunes entitats i grups de veïns. A Lleida, centenars de persones es van reunir a la plaça Sant Joan convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Lleida i s’hi va llegir un manifest. L’acte va acabar amb el cant d’Els segadors. Diversos municipis van seguir la iniciativa. A Bellpuig, unes dues-centes persones es van aplegar per fer la proclamació i van obrir ampolles de cava.

Lestonnac demana que marxi la policia

La direcció i el consell rector del col·legi Lestonnac de Lleida han demanat al a subdelegació del govern de l’Estat que canviï de lloc el dispositiu de la Policía Nacional que hi ha al costat de la comissaria d’aquest cos policial a la ciutat. El desplegament de furgonetes i agents armats altera la convivència de la comunitat educativa, segons han explicat. A més, divendres es va produir un incident quan agents d’aquest cos van identificar membres d’un CDR que repartia papers a prop de l’escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

Macron descarta nomenar un primer ministre del Nou Front Popular

BARCELONA
POLÍTICA

Mario Soler serà el nou regidor d’Esports, Turisme Esportiu i Salut de Tarragona

Tarragona
guerra a gaza

Milers de civils fugen del centre de la Franja per noves ordres d’evacuació

barcelona
policial

Parlon situa Trapero a la direcció política dels Mossos i fulmina a Sallent

barcelona
alemanya

Un Scholz furiós promet endurir les lleis sobre armes després de l’atac de Solingen

barcelona
Pakistan

Una onada d’atemptats deixa més de setanta de morts al Balutxistan

Barcelona
política

Els presidents autonòmics del PP fan pinya contra la “independència fiscal” de Catalunya

madrid

El PSC Girona denuncia mal funcionament de la recollida de residus

GIRONA
política

El PSC evitar parlar de concert econòmic: “El document diu el que diu”

barcelona