Política

Setge al procés sobiranista

Llavaneres cou a Cs

La líder Inés Arrimadas critica que se l’hagi declarat persona no grata per les seves idees polítiques

Els promotors defensen que ho van fer per les mentides que va dir de l’1-O

La iniciativa popularva arribar al ple després de rebre el suport d’unes 300 persones

Que Sant Andreu de Llavaneres hagi declarat persona non grata Inés Arrimadas, com va informar aquest diari en l’edició de dijous, entre altres personalitats com ara el president del seu partit, Albert Rivera, no ha agradat gens a la cap de l’oposició del Parlament de Catalunya. La líder de Ciutadans ho va deixar ben clar en el ple de dijous. “Li sembla bé que ens assenyalin d’aquesta manera per les nostres idees polítiques?”, va retreure Arrimadas al president Carles Puigdemont. A més, considerava que ni ha fet, ni ha dit mai res dolent en contra del municipi maresmenc per rebre aquest tractament. “S’ha fet únicament perquè penso el que penso”, va repetir una vegada i una altra. Però Llavaneres va tornar a sortir ahir a escena durant la segona jornada del ple. Aquest cop a través de la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, per intentar calmar els ànims i respondre a Arrimadas. Rovira va assegurar que s’havia posat en contacte amb l’Ajuntament, governat per ERC i els independents Acord per Llavaneres, per dir-los que “hi ha altres maneres de mostrar la discrepància”.

L’inesperat i segurament no volgut protagonisme que ha tingut la població va obligar els promotors de la iniciativa, aprovada en el ple municipal, a tornar a explicar els motius reals d’una declaració que va ser presentada com a iniciativa popular –la primera que es fa d’aquestes característiques a la vila– i que en només un cap de setmana va arribar a recollir unes 300 signatures de suport.

“La moció proposava que es declarés persona no grata al poble, entre d’altres, la senyora Arrimadas, no per les seves idees polítiques sinó per les seves declaracions posteriors als fets de l’1 d’octubre negant, no condemnant i mentint en relació amb les brutals càrregues de les forces i cossos de seguretat de l’Estat contra ciutadans pacífics i indefensos que únicament volien exercir el seu dret de vot”, va defensar la llavanerenca Mercè Silvestre, en nom dels promotors. Però els retrets no queden aquí, i indica que en la llista de motius que justifiquen aquest tractament també hi ha els atacs reiterats a l’escola pública catalana i la seva complicitat promovent i impulsant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per tal de retallar drets i llibertats i suspendre l’autonomia de Catalunya.

En aquest sentit, l’alcalde Joan Mora (ERC), que ahir va ser al Parlament com molts altres batlles catalans, va lamentar que la líder de Cs hagi tergiversat d’aquesta manera la lletra i l’esperit de la proposta municipal. “Arrimadas és una mentidera i en cap moment hem dit que perseguim ningú per les seves idees polítiques”, va assegurar Mora, que com els proposants del text recorda que encara és hora que la diputada condemni les greus agressions que es van viure l’1 d’octubre. “Nosaltres no fem distincions ni llistes entre ciutadans pel que puguin pensar i convido la cap de l’oposició a una trobada per explicar-li cara a cara que les coses no són com ella diu”, va afegir-hi Mora, que reivindica el tarannà dialogant del govern de Sant Andreu de Llavaneres, que es capaç d’arribar a acords també amb l’únic regidor que la formació taronja té a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.