Política

ERC es planta davant les ordenances del Vendrell

El grup municipal d’ERC al Vendrell presentarà avui un conjunt de dotze esmenes a la proposta del govern local amb l’objectiu d’aconseguir una reducció dels impostos als ciutadans, ampliar les ajudes a les famílies nombroses, impulsar l’ús d’energies renovables i afavorir el petit comerç. ERC considera injustificable la voluntat del govern d’incrementar l’IBI en un 2,25% i la taxa de recollida de residus en un 10%.

El grup republicà proposa incrementar la taxa de guals per a les grans superfícies i benzineres i gravar amb un recàrrec els habitatges buits dels grans tenidors.

ERC considera que ha arribat el moment de tornar als contribuents part de la càrrega fiscal que han hagut de patir des del 2012 per culpa de la mala gestió de les finances municipals. La portaveu d’ERC, Eva Mata, creu que la recaptació de l’IBI de les autopistes que no estava previst en cap dels escenaris del pla d’ajust permet reduir l’IBI un 1% a tots els contribuents sense que els comptes de la corporació se’n ressentin.

Tanmateix, Mata també reclama que la bonificació a les famílies nombroses s’ajusti a les necessitats reals, ja que “no és el mateix una família de tres fills que una de cinc”. Mata també reclama un reglament que permeti revisar i ordenar el recàrrec d’IBI que hi ha per als habitatges desocupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia