Sarrià Decideix fa la seva presentació oficial i anuncia que té set entitats adherides

Josep M. Fonalleras fa un discurs dubitatiu sobre la consulta

Ràdio Sarrià, les associacions de veïns de Sarrià de Baix, de la Rasa, de Sarrià de Dalt, l'Associació de Comerciants i les seccions locals d'ERC i de CiU són les entitats que de moment s'han compromès a donar suport a la consulta popular sobre la independència al municipi, prevista per al proper 25 d'abril.

El portaveu de la plataforma Sarrià Decideix, Marc Marquès, davant d'una vuitantena de persones, va obrir l'acte anunciant les entitats adherides a la consulta popular i explicant que l'objectiu de la plataforma és aconseguir el percentatge de participació més alt possible amb el màxim d'adhesions. Marquès va explicar que han triat el 25 d'abril per fer la consulta perquè no tenien prou temps per prepara-la abans, perquè volen fer les coses bé, fent el màxim de difusió i també perquè han preferit fer-la conjuntament amb Girona. Va anunciar també que la plataforma vol organitzar activitats per ajudar a difondre l'acte i aconseguir que un nombre important de persones vagin a votar. El portaveu de Salt Decideix, Ferran Burch, va explicar que també han triat el 25 d'abril per poder fer el màxim de difusió possible sobre la consulta i també perquè ho han volgut fer plegats amb Girona i Sarrià, cosa que, va dir, «també té els seus fruits perquè altres pobles de l'àrea metropolitana s'estan movent per fer-la aquest dia.

El portaveu de Girona Decideix, Biel de Montserrat, va dir que el fet que ho facin conjuntament no impedeix que cada comissió tingui la seva autonomia i va considerar «important» que cada municipi sigui capaç d'organitzar-se i arribar a l'objectiu final del dret a decidir.

Per la seva banda, Josep Maria Fonalleras va ser l'escollit per la plataforma perquè fes un discurs neutral sobre la consulta, sense que es decantés pel sí ni pel no. Fonalleras va fer un discurs dubitatiu, amb preguntes i explicacions personals. Va exposar la seva opinió, amb dubtes i fent una crida a la reflexió sobre la manera com s'ha arribat a aquest procés i sobre com pot desenvolupar-se en el futur. Va preguntar-se com s'explicarà en un procés polític la feina feta per associacions i regidors i va plantejar-se «com serà el conjunt de forces al Parlament», i com es veuran afectades després d'aquesta «pressió» ciutadana que va començar amb el referèndum d'Arenys de Munt. Va dir que es plantejarien «escenaris reals» per a aquest «pas endavant» i va dubtar si les «forces catalanistes tindran prou força per fer valer aquestes posicions».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.