Carles Móra deixa de ser portaveu de la coordinadora de les consultes després d'unir-se a Reagrupament

La PDD s'exclou de l'organització i manté la crítica per la falta de renovació

L'última assemblea de la coordinadora, celebrada a Molins de Rei, va votar la incorporació de nous membres a les comissions organitzadores, procedents dels municipis on s'ha de dur a terme la segona onada de referèndums, el dia 28 de febrer, però sense prescindir de l'experiència de les persones que van tirar endavant el 13-D. És el cas de l'alcalde d'Arenys de Munt –el primer municipi on es va fer el referèndum–, Carles Móra, que no abandonarà l'associació, però sí que serà substituït per tres portaveus, de Cardona, del Vendrell i de Molins de Rei.

El recanvi arriba després que la PDD reclamés la refundació de la coordinadora perquè ningú no intentés utilitzar-la per a fins electorals i després que Móra fos presentat com a darrer fitxatge de Reagrupament. Sectors de l'organització lamenten que s'hagi volgut prescindir d'un «actiu» com Móra pel fet que s'hagi reagrupat, tenint en compte que hi ha altres casos de membres de la coordinadora que militen en partits polítics, com per exemple Uriel Bertran o Carme Forcadell (ERC), sense que això suposi un problema. També posen èmfasi en el fet que s'ha cohesionat l'independentisme al voltant de la iniciativa i censuren –perquè les consideren «demagògiques»– les crítiques de la PDD. La plataforma va recelar de l'anunci de Móra, el 13 de desembre passat, de presentar una iniciativa legislativa popular aprofitant la difusió dels resultats de la primera onada de referèndums. Per donar exemple de l'afany renovador, els membres de la PDD que formaven part de la coordinadora no hi repetiran. Fonts de la plataforma asseguren ara que al desembre ja ho van comunicar a la coordinadora, tot i que aleshores no ho van fer públic. Reiteren la crítica per la falta de renovació i es posen a disposició de les entitats locals que organitzin consultes.

D'altra banda, el dia 30 s'ha previst fer una jornada de formació a Caldes de Montbui per a les comissions locals dels prop de seixanta municipis que participaran en el 28-F.

Barcelona abordarà demà la qüestió de la data

No es preveu que en surti la data definitiva, però sí que es començarà a parlar de quan és millor muntar la consulta d'autodeterminació a la capital de Catalunya, en la primera reunió, demà, de Barcelona Decideix. La qüestió de la data no forma part de l'ordre del dia, però es tractarà inevitablement, segons fonts de l'entitat. L'acte, que tindrà lloc al migdia a la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona, aprovarà els objectius de la plataforma, els requisits organitzatius i la logística, l'estructura organitzativa i el protocol de creació de plataformes de districte. El que sí que es descarta és que el referèndum es faci el 25 l'abril, coincidint amb la tercera onada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.