Política

Retiren una maqueta d’una manifestació d’una exposició de clicks per la pressió a les xarxes

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, alerta que “estem a un click de la regressió” i que no es pot cedir “davant els qui ens volen atemorir”

L’Ajuntament d’Amposta es planteja querellar-se contra dos dels mitjans per publicar informacions “tergiversades i surrealistes”

La cacera de bruixes engegada contra qualsevol iniciativa sospitosa d’“adoctrinament” independentista ha saltat a una nova pantalla. Els organitzadors de la mostra ExpoClick Amposta han retirat una maqueta que representava una manifestació contra els empresonaments dels consellers i dels líders de l’ANC i Òmnium arran de la polèmica instigada desencadenada a les xarxes socials.

L’alcalde d’amposta, Adam Tomàs, ha explicat que als organitzadors de l’esdeveniment, Somosclicks, “els va fer temor” l’ofensiva mediàticai, després de reunir-se també amb expositors i venedors de fora de Catalunya, van acabar retirant la maqueta dissabte a la nit. I tot això, segons l’alcalde, sense que el diorama incompleixi cap normativa de Playmobil i el consistori els donés suport perquè la mantinguessin, si així ho volien.

L’alcalde recorda que els diorames són per a adults i que també els creen adults, que se centren en temes diversos per muntar aquestes maquetes, des d’esdeveniments històrics fins a temes d’actualitat. “És una qüestió de llibertat d’expressió”, ha defensat. “És una vergonya que ara el creador o Somosclicks tinguin temor de represàlies. Com que veuen que aquí es tanca a qualsevol a presó inventant-se autos judicials”, ha carregat Tomàs.

L’alcalde ha explicat a l’ACN que el consistori es planteja querellar-se contra dos dels mitjans per unes notícies publicades sobre l’assumpte que considera “tergiversades i surrealistes”. Al seu parer, les notícies que publiquen El Español i Libertad Digital estan “totalment tergiversades”. Explica que un dels mitjans fins i tot fa referència “a un tècnic de joventut que ja fa un any i mig que no està” treballant. “Han fet una barreja de temes a les notícies que és surrealista”, alerta Tomàs. Afegeix que l’ABC també ha publicat sobre la qüestió en una peça “evidentment esbiaixada cap a l’espanyolisme, però sense mentides”.

“A un ’click’ de la regressió absoluta”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha fet referència a aquesta polèmica des de Brussel·les. En u n missatge al seu perfil de Twitter, ha observat que aquest incident, malgrat ser un “detall”, “simbòlicament no és menor”. “Estem a un click de la regressió absoluta”, ha alertat.

“Si cedim davant dels qui ens volen atemorits, capcots i en silenci, ho haurem perdut tot. I això no ho podem consentir”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona