Política

municipal

Els unionistes fan tard al ple i no poden intervenir-hi

El col·lectiu estava concentrat davant l’ajuntament de Mataró i no van poder parlar en l’audiència prèvia

Defensen la seva “honorabilitat” i denuncien que se’ls criminalitzi per l’agressió feixista

La trentena de partidaris de la unitat d’Espanya que ahir es van concentrar davant de l’ajuntament de Mataró i que volien intervenir en l’audiència prèvia del ple municipal es van quedar amb les ganes. Tot i que només havien passat uns minuts de l’hora assenyalada per parlar, l’alcalde, David Bote (PSC), ja havia tancat la sessió perquè ningú del col·lectiu es trobava en aquell moment a la sala. Una situació que va generar uns moments d’incredulitat, però que finalment va acabar amb els manifestants abandonant l’ajuntament abatuts. “Hem pujat un minut més tard i aquí estem”, va explicar indignat el portaveu del col·lectiu, José Casado, que anuncia que tornaran a demanar audiència en el pròxim ple. “I vindrem amb més força”, va afegir-hi.

Amb el lema “no som violents, som mataronins”, els unionistes havien convocat l’acte de protesta no només per reivindicar que “Mataró es queda a Espanya”, sinó també per donar resposta als fets que van tenir lloc el 4 de novembre passat, quan un grup de persones que havien participat en una altra marxa espanyolista van apallissar un veí de la ciutat únicament pel fet de portar una samarreta antifeixista. Una agressió de la qual els promotors es van desmarcar des del principi, insisteixen. Casado va explicar, a més, que l’objectiu de la intervenció era demanar al govern del PSC que defensés l’honorabilitat dels assistents a aquella manifestació després de l’aprovació d’una declaració institucional en la qual consideren que se’ls criminalitza, se’ls qualifica de feixistes i se’ls demanen responsabilitats penals.

Protesta a Malgrat

Molt més nombrosa i sorollosa va ser la concentració que hi va haver a Malgrat de Mar, mentre s’hi feia el ple, i que va aplegar un centenar de persones. En aquest cas, per exigir que el govern municipal restitueixi la bandera espanyola a la façana de l’edifici consistorial. Durant la protesta es van sentir crits a favor de l’empresonament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i alguns himnes com ara el de la legió.

Rebuig a les agressions feixistes

L’Ajuntament de Mataró va aprovar en la junta de portaveus una declaració per rebutjar l’agressió feixista que es va produir en la manifestació espanyolista del 4 de novembre. La proposta, impulsada per la CUP, va rebre el suport de CiU, ERC i VoleMataró. Cs, el PP i PxC van votar-hi en contra i el PSC i ICV-EUiA es van abstenir. L’escrit insta l’Ajuntament a presentar-se com a acusació particular contra els agressors i que demani responsabilitats penals als organitzadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia