Política

Rajoy subratlla les virtuts del 155 i dona per mort el procés

El líder popular assenyala el 21-D com l’oportunitat per recuperar la normalitat

García Albiol anima el PP a seguir governant Catalunya com en les últimes setmanes

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar ahir la seva segona visita a Catalunya des de la posada en marxa de l’article 155 per lloar els efectes positius que, al seu parer, ha tingut aquesta acció i per certificar el final del procés sobiranista, al qual va donar per mort “perquè ja no dona més de si”. En una trobada amb militants del seu partit en un hotel del passeig marítim de Mataró, el mandatari va carregar contra els plantejaments electorals del PSC i va assegurar que “no és moment d’acontentar aquells que no volen ser acontentats”. El líder popular també va defensar la vigència de la Constitució i va qualificar el 21-D d’“oportunitat per recuperar la normalitat i per reconstruir tot allò que els separatistes han trencat”.

Mariano Rajoy va arribar a Mataró acompanyat de Xavier García Albiol i de destacats membres de la direcció del PP. Venien de Castelldefels, on van fer una passejada no anunciada i on van rebre, segons van afirmar, nombroses mostres de suport. “Ens ha demanat que els deixin tranquils i que tot torni a ser com abans”, va assenyalar el president espanyol, ara orgullós d’haver aplicat l’article 155. “Qui ho havia de dir, però s’està aplicant amb normalitat. Ha deixat de ser un fantasma jurídic per convertir-se en una realitat i en la solució a la deriva independentista”, va subratllar. Rajoy va alertar de la importància del 21-D i va defensar la proposta de García Albiol en vista de les “ocurrències” d’altres. “Saben què faràs amb els seus vots i també saben què no faràs; perquè ni t’entendràs amb independentistes ni amb l’extrema dreta que va al Tribunal Constitucional perquè no s’apliqui el 155”, va emfasitzar.

El candidat popular a la presidència de la Generalitat va obrir l’acte afirmant que el millor que li pot passar a Catalunya és que el PP hi mantingui les polítiques iniciades en les últimes setmanes. “Hem cessat Puigdemont i els seus consellers, hem tancat les ambaixades des d’on es malparlava d’Espanya i hem remodelat la direcció dels Mossos; aquest és el camí!”, va declarar el president del PP a Catalunya, abans de deixar clar: “Més enllà del que diguin els tribunals, mai perdonarem els independentistes el mal que ens han fet.” Rajoy i García Albiol van aprofitar les seves intervencions per condemnar la crema, per part d’uns desconeguts, d’una bandera espanyola que onejava al balcó d’un pis on vivia una família amb fills petits a Balsareny.

LES FRASES

El PP és un valor segur. No és moment d’ocurrències ni d’acontentar qui no vol ser acontentat
Mariano Rajoy
president del pp i del govern espanyol
Gràcies a l’aplicació de l’article 155, Catalunya ha tornat a la legalitat i celebrarà unes eleccions per certificar el retorn a la normalitat
El millor que li pot passar a Catalunya és que seguim treballant com ara, en la direcció que marca el 155
Xavier García Albiol
candidat del pp a la presidència de la generalitat

Prohibit passejar amb mocador groc

El dispositiu dels Mossos que va vetllar per la seguretat en la visita del president espanyol a Mataró va barrar el pas a un grup de ciutadans que tenia la intenció d’anar a veure Mariano Rajoy. El motiu? Que tots ells duien mocadors al coll del color groc prohibit per la Junta Electoral. L’acció –i les explicacions dels agents–, la van gravar els seus protagonistes en vídeo i va ser difosa per les xarxes socials. La visita va estar envoltada de més mesures de seguretat de les habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona