Política

Rovira demana un nou mandat per a la República el 21-D

La líder d’ERC anima els electes del seu partit a fer pinya per continuar avançant cap a la independència

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, va instar ahir alcaldes, regidors i portaveus del seu partit a fer pinya amb l’objectiu d’aconseguir un bon resultat el 21-D que permeti al país continuar avançant cap a la independència. “Avui ens conjurem per tornar a obtenir en aquestes eleccions un mandat democràtic per continuar construint la República”, va emfasitzar Rovira en la cloenda de la jornada El món local amb la democràcia. Segons va assenyalar, la independència implica “construir uns ajuntaments més forts que siguin uns autèntics governs locals” i deixar enrere la “cotilla” de l’Estat espanyol. La líder d’ERC no va desaprofitar l’oportunitat de denunciar la “repressió” exercida contra els més de 700 alcaldes catalans citats per la fiscalia pel seu suport al referèndum de l’1-O, i les conseqüències negatives que l’aplicació de l’article 155 pot tenir per als consistoris “per l’excessiva burocratització derivada de la intervenció de les finances de la Generalitat”. “La bona gestió de la Generalitat i del Departament d’Economia en concret havia aconseguit que es pagués els consistoris en un període de sis mesos”, va recordar la número 2 d’ERC per Barcelona, convençuda que la situació també pot afectar serveis socials bàsics i pagaments a entitats del tercer sector.

Rovira, que també va reclamar la llibertat dels presos polítics, va posar xifres a la repressió de l’Estat sobre el món local. “Tenim fins a 362 processos judicials al món local per haver impulsat la sobirania fiscal al nostre país i 106 més per no haver penjat determinades banderes als balcons dels consistoris”, va concloure.

LA FRASE

La nova República implica construir uns ajuntaments forts que siguin autèntics governs locals
Marta Rovira
secretària general d’erc

Junqueras: “L’ofensiva només es frena guanyant”

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, considera que l’“ofensiva anticatalana només es frena guanyant el 21-D”. En una entrevista feta a la presó d’Estremera i publicada ahir per El Periódico, el líder d’ERC hi afegeix que “res és fàcil, cal persistir”. Junqueras assegura que “s’ha de recórrer menys a focs artificials” i que “allò de suau en les formes, ferms en el fons agafa més sentit que mai”. Sobre la seva possible sortida de la presó amb fiança avui, només declara que “tenen moltes ganes d’anar en contra nostra. El 2 de novembre tenia molt clar que ens tancaven”. El vicepresident subratlla la bona relació que manté amb els altres interns, explica que està refredat, que divendres van estar gairebé tres hores a la intempèrie i de matinada esperant el trasllat fins al Suprem i que no ha rebut cartes enviades fa un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona
colòmbia

Petro sanciona la llei que prohibeix les corrides de toros a Colòmbia

barcelona
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín