Política

Eleccions 21-D

Geis (JxCat) crida al vot per protegir la democràcia i tallar la “repressió” el 21-D

La candidatura reivindica la majoria als comicis per prosseguir l’acció de govern interrompuda per l’aplicació del 155

Geli lamenta l’actuació del PSC

La cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) a les comarques gironines, Gemma Geis, va advocar ahir perquè els electors facin “un vot de futur” el 21-D contra la intervenció estatal de la Generalitat i l’aplicació de l’article 155: “Hem de tenir ben present que o ens plantem o ens escurçaran encara més la democràcia”, va dir ahir al vespre en un acte celebrat a l’auditori de Banyoles. “No ens podem permetre normalitzar la situació de repressió del govern espanyol”, va sentenciar, a banda de reivindicar que darrere la situació d’excepcionalitat en què afronten la campanya tenen “94 pàgines amb propostes per governar i fer-ho bé”.

Per la seva banda, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va insistir que els comicis han de servir prioritàriament per “restablir el govern legítim a la Generalitat però també la llibertat, treure la gent de la presó”, i defensar l’escola i les institucions. Les exconselleres Irene Rigau i Marina Geli també van participar en l’acte. L’exsocialista va lamentar la deriva del PSC i va refermar l’aposta per la llista del president: “El 21 de desembre triem presó o democràcia, escola catalana o denúncies d’adoctrinament.”

LA FRASE

Hem de tenir ben present que o ens plantem o ens escurçaran encara més la democràcia
Gemma Geis
CAP DE LLISTA DE JxCAT a les comarques gironines

Els alcaldes del territori, a escena

En l’acte central de la candidatura ahir a la demarcació, també hi van intervenir alcaldes del PDeCAT. El de Besalú, Lluís Guinó, número 5 de la llista de JxCat i en llibertat després d’abonar una fiança de 25.000 euros al Tribunal Suprem, va insistir que cal recuperar el govern legítim per continuar “executant totes aquelles polítiques que ara mateix estan encallades per culpa del 155”.

D’altra banda, l’amfitrió, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va fer una crida a la participació, malgrat ser unes eleccions “il·legítimes”, per “guanyar en nombre de vots i de diputats i explicar a Europa que volem marxar d’Espanya”. I el seu homòleg de Cornellà del Terri, Salvador Coll, va subratllar que es tracta d’una llista transversal “per donar pas a la societat civil” i garantir “el bitllet de tornada del president” Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.