La moció per fer fora del govern de Sant Pol el regidor «trànsfuga» no prospera tot i el suport de Junts

L'expartit de Joan Antoni Piqueras el titlla de «traïdor» i de «cadàver polític»

Greus acusacions, es van sentir dimarts al vespre a la sala de plens de Sant Pol de Mar. La moció conjunta del PSC i ICV-EUiA-EPM perquè es fes efectiu el dictamen de la comissió del pacte antitransfuguisme que qualificava Joan Antoni Piqueras de trànsfuga i exigia al govern de CiU que el fes fora va servir per revifar antics conflictes que no s'havien tancat al seu moment. El PSC i ICV-EUiA-EPM van destacar la validesa del dictamen «elaborat per un grup d'experts independents» i van exigir al govern que apliqués immediatament l'acord plenari signat el març del 2009 mitjançant el qual Sant Pol s'adheria al pacte antitransfuguisme.

Acusacions

La defensa de la moció va trobar suport en el grup de Junts, exformació de Joan Antoni Piqueras, i del seu portaveu, Joan Vigatà, van sortir les crítiques més dures. «Aquesta situació em fa fàstic. Piqueras va trair Junts i els seus votants i ho va fer per diners, el pitjor dels transfuguismes. Si tingués dignitat deixaria l'acta de regidor i per mi ja és un cadàver polític», va dir.

Joan Arnés, d'ERC, va argumentar la seva abstenció recordant que la mateixa Diputació havia tombat una decisió del consistori de no deixar participar Enrique Abad en la comissió de comptes per la seva condició de regidor no adscrit. Per tant, les dues entitats es contradeien a l'hora de definir el concepte de trànsfuga. Arnés també ho va aprofitar per denunciar que la moció era una concessió a la galeria en la mesura que proposava un govern d'unió de totes les forces polítiques «quan és evident que no és possible». Enrique Abad va queixar-se de la marginació experimentada pels regidors no adscrits i va puntualitzar que la seva marxa de Junts havia estat condicionada per desacords amb la direcció del partit.

Treballar per Sant Pol

Joan Antoni Piqueras va respondre a les acusacions de trànsfuga assegurant que la seva presència dins del govern «no ha servit per donar cap majoria, per tant el primer dels arguments per desqualificar-me cau pel seu propi pes». Piqueras va negar que hagués acceptat les regidories de Seguretat Ciutadana i Cultura i Festes per diners. «La gent que em coneix sap que sóc a l'Ajuntament per treballar per Sant Pol i això és el que em manté dins del govern», va puntualitzar. En nom del govern local, el primer tinent d'alcalde, Ramon Llastarry, va defensar «la bona feina feta per Joan Antoni Piqueras a totes les àrees que té delegades».

L'antena «il·legal»

El ple va aprovar la proposta de cessió d'ús d'un terreny a la zona de Can Tiril a la Generalitat perquè en un futur hi instal·li una antena que permeti millorar la cobertura de la TDT al municipi. Ramon Llastarry va especificar que s'agilitava el procés administratiu per arribar a temps a l'apagada analògica total del mes d'abril vinent, però que el terreny encara no estava escripturat i no tenia la qualificació urbanística adequada. El PSC i Junts van criticar la poca previsió del govern, li van retreure la seva «pèssima gestió» i li van recordar el conflicte de les antenes de telefonia dels Garrofers, que durant molts anys van ocupar il·legalment una zona verda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.