Política

Álvaro Benejam

Número 36 del PP per Barcelona i regidor a Sant Cugat

“La normalitat no és que els partits independentistes deixin de ser-ho”

S’afilia al PP el 2005 i comença una militància més activa cinc anys més tard. És el segon mandat que és regidor a l’Ajuntament de Sant Cugat i també és president del PP al municipi.

Durant la campanya, la política local passa a un segon terme?
Seguim treballant en les qüestions locals desvinculades de la campanya electoral, intentem no perdre de vista la política local. És veritat que en campanya electoral hi ha un problema de compaginació d’aquests dos vessants de la política.
Com definira la llista que presenta el PP per a aquest 21-D?
És una llista bastant completa, amb perfils diferents. El candidat, Xavier García Albiol, té un perfil molt sòlid, defensa sempre les mateixes posicions, tot i que té molts detractors. També tenim l’Alejandro Fernández, el número u de la llista per Tarragona, que és un perfil diferent perquè desenvolupa una dialèctica parlamentària molt afilada. Un altre perfil és el del Santi Rodríguez, una persona tranquil·la, amb unes intervencions molt calmades.
Quin resultat preveu per al PP el 21-D?
Els sondejos ens donen un resultat pitjor del que vam tenir en les últimes eleccions. Penso que tindrem un resultat millor del que diuen les enquestes. Sempre és així. Sempre guanyem la batalla a les enquestes, traiem més bon resultat del que diuen. Millorarem el resultat de les últimes eleccions tant en vots com en diputats.
Les pròximes eleccions propiciaran un canvi en la representació al Parlament?
Crec que sí, el bloc constitucionalista millorarà molt en vots i en escons envers el bloc independentista. I ho farà sense comptar amb els comuns.
Creu, doncs, que hi haurà un president o presidenta de l’anomenat bloc constitucionalista?
Sí, és possible. Faltarà veure a quins acords amb els altres partits constitucionalistes es podrà arribar.
I si això no es produeix?
Doncs suposo que hi haurà el bloc independentista governant amb acords puntuals amb els comuns. El que caldrà veure és fins a quin punt el bloc independentista continua fent polítiques unilaterals com ha fet fins ara. Van declarar la independència al Parlament sense una majoria important per poder-ho fer i, a més a més, en contra de més del 50% de la població en vots. Si tornen a reprendre aquesta via ens hi haurem d’oposar políticament i fent servir totes les eines que tinguem a l’abast.
A quines eines es refereix?
Doncs, si cal, utilitzar les eines judicials. Hi ha unes lleis que diuen el que s’ha de fer segons les circumstàncies que hi hagi. És a dir, si algú fa unes accions tipificades en el Codi Penal o en alguna altra llei com a delicte, la fiscalia ha d’actuar i la justícia ha de decidir si aquelles persones són culpables. Avui és el que estan fent. Si es torna a produir, s’haurà de tornar a fer. Aquest no és l’escenari desitjable. Nosaltres voldríem que no es produïssin accions no legals i que tot tornés a la normalitat.
Què és la normalitat?
La normalitat no és que els partits independentistes deixin de ser-ho. Nosaltres fem el contrari, intentem convèncer la gent que el millor és que Catalunya continuï dins de l’Estat. Però s’ha de treballar des de la legalitat.
I si es retorna a aquesta anomenada normalitat?
El PP ja ha dit que està a favor de modificar el sistema de finançament de les comunitats autònomes, tenint en compte la situació de Catalunya. En un clima de no agressivitat política podem aconseguir que tot estigui més calmat, que els independentistes no sentin aquesta falta de llibertat o opressió i que els no independentistes no tinguem la sensació que ens odien pel fet de no ser independentistes, i ara mateix és la sensació que tenim. S’ha de treballar en el diàleg.
Com percep aquesta crispació?
Cada vegada que posem una carpa al carrer rebem insults. I això és més habitual que ens ho facin a nosaltres. Hem fet quaranta denúncies a la seu sense eleccions pel mig.
Un santcugatenc, el conseller Raül Romeva, ha estat a la presó i una altra conciutadana, la consellera Clara Ponsatí, és a l’exili. Com ho viu?
Des del punt de vista personal, em sobta pensar que hi ha un veí de Sant Cugat que ha estat a la presó. Però la gent ha de ser conscient dels seus actes, i ells ho eren perfectament. Sabien que feien coses que no eren legals i que podien entrar a la presó. Quan fas política, estàs més exposat que se t’avaluï. Hauria preferit que no estiguessin a la presó i que les eleccions les hagués convocat el senyor Puigdemont.
I altres col·lectius, com el dels mestres, també estan més exposats?
Nosaltres tenim militants que són mestres i ens expliquen que en algunes escoles hi ha adoctrinament, com diem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.