Política

ELECCIONS 21-D

Rajoy reivindica a Freixenet l’espanyolitat del cava català

El president espanyol aprofita la seva visita electoral a les caves de Sant Sadurní d’Anoia per agrair la lleialtat del grup cavista català al PP

Bonet espera que el 155 s’allargui més enllà del 21-D

Mariano Rajoy va regalar ahir a Freixenet el primer i més cotitzat espot de Nadal: tot un president espanyol demanant als ciutadans que per aquestes festes brindin amb cava d’aquesta marca, malgrat que sigui català. Rajoy va aprofitar la seva visita d’ahir a les caves de Sant Sadurní per fer visible que el president del primer grup cavista, José Luis Bonet, sempre ha estat lleial a Espanya i al PP. “Quan més de 3.000 empreses ja han marxat de Catalunya, Freixenet ha decidit quedar-s’hi i resistir i aquest és un gest de valentia que ens fa sentir orgullosos”, va assenyalar el cap de l’executiu espanyol per, tot seguit, colar un suposat missatge per desmarcar-se del boicot contra el cava català: “Demano que no es castigui els empresaris pel fet de ser catalans. Hi ha molts empresaris que s’han vist castigats per decisions que han pres uns polítics irresponsables i això no ho podem permetre. I demano que els consumidors donin el mateix tracte a Freixenet que a qualsevol altra marca espanyola”, va concloure Mariano Rajoy.

Just abans de la seva intervenció, José Luis Bonet ja havia abonat el terreny afirmant que “gràcies al 155” ha tornat la “normalitat” a Catalunya. Bonet va completar el seu rosari d’elogis cap al PP demanant que espera que el 155 continuï després del 21-D. Però ni ell ni Rajoy no es van referir en cap moment –ni van permetre preguntes dels periodistes– al descontentament i fins i tot indignació general que es respira en el sector després que s’hagi filtrat que el govern espanyol té intenció de permetre l’ampliació de les hectàrees de vinya dedicades a l’elaboració de cava a la comunitat d’Extremadura, concretament al terme municipal d’Almendralejo. Ni l’oposició expressada pel Consell Regulador del Cava, que paradoxalment presideix Pedro Bonet, directiu de Freixenet i germà de José Luis Bonet, han servit perquè el Ministeri d’Agricultura escolti el clam de la majoria d’elaboradors, que es concentren a Catalunya (prop d’un 97%), que creuen que l’única sortida per recuperar el prestigi del cava en el mercat internacional és reduir l’extensió de vinyes per frenar el creixement dels caves barats de gran consum i apostar per una producció més limitada en què predominin els caves premium.

García Albiol també va lloar el compromís de Freixenet amb Espanya i va llançar el seu propi titular de campanya: “Cap govern on sigui el PP no estudiarà cap indult als senyors Puigdemont i Junqueras.” Vigilats per un ampli dispositiu policial, més d’un centenar de persones convocades pels comitè de defensa de la República (CDR) es van concentrar a l’accés a Freixenet per mostrar el seu rebuig a la visita dels populars.

LA FRASE

Gràcies al 155 hem recuperat la normalitat i esperem que després del 21-D continuï
José Luis Bonet
PRESIDENT DE FREIXENET

El PP trasllada la seu badalonina al feu d’Albiol

El PP va aprofitar la visita d’ahir de Mariano Rajoy per inaugurar la nova seu badalonina de la formació. Els populars abandonen el cèntric local on romanien des de feia dues dècades i s’instal·len al barri perifèric de la Salut, un dels feus d’Albiol. La nova seu ha estat batejada com a oficina d’atenció als veïns i, curiosament, està situada a escassos metres del local que ocupa Guanyem Badalona en Comú, formació que va arrabassar l’alcaldia a Albiol.

Durant el torn de paraules, el president del govern espanyol va assegurar que després del 21-D el seu executiu “continuarà amb la voluntat de diàleg amb qui sigui escollit president de la Generalitat de Catalunya”, però va deixar molt clar que, sigui quin sigui el resultat, “Catalunya continuarà formant part d’Espanya i d’Europa”. Rajoy va tornar a acusar els líders independentistes d’“enganyar els ciutadans”. Per la seva banda, el candidat del PPC, Xavier García Albiol, va subratllar que el PP amb Rajoy al capdavant “ha demostrat que sap governar i defensar els interessos de Catalunya i Espanya i que pren decisions d’estat quan toca”, en referència al 155.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Caterina de Gal·les anuncia que ha superat el càncer

barcelona
europa

Alemanya instaurarà controls en totes les seves fronteres

barcelona
guerra a gaza

Israel intensifica la pressió al nord de Gaza i ordena noves evacuacions

barcelona
veneçuela

Madrid nega haver negociat amb Caracas la sortida de González

barcelona
estat espanyol

El TS pregunta a la fiscalia si cal investigar García Ortiz pel cas de la parella d'Ayuso

barcelona
estat espanyol

Joan Carles de Borbó assegura l'herència a les seves filles

barcelona
política

Rovira, dolguda, apunta a la candidatura de Junqueras per les noves filtracions

barcelona
guerra a ucraïna

La Xina anuncia exercicis militars amb Rússia aquest mes

barcelona
Política

El TSJC es planteja enviar al Suprem un cas ja amnistiat

barcelona