Política

Primer retira paperetes del PP i Cs i després ho denuncia

És la incidència més important d’una jornada molt tranquil·la

A Besalú, fan tapar unes proteccions

Les incidències més rellevants de la jornada electoral d’ahir es van registrar amb paperetes de Ciutadans i del PP. A l’únic col·legi electoral d’Aiguaviva, situat als baixos de l’ajuntament, un home va arraconar les paperetes d’aquests dos partits i va enviar una foto a la junta electoral per denunciar que en faltaven d’aquests dos partits. Després de les comprovacions pertinents, es van detectar els fets, es van tornar les paperetes al lloc que pertocava i la jornada va continuar sense cap més incident. A Caldes de Malavella, entre les nou i les onze del matí, els apoderats d’ERC es van adonar que hi havia sobres amb la papereta de Cs a dins i van advertir-ho al president de les meses. Segons Dídac López, un dels apoderats, en van trobar en un mínim de tres meses. Els sobres van ser esparracats. El lloc de votació és a l’escola pública Sant Esteve.

Els col·legis electorals de l’escola de Sant Roc d’Olot i un d’Avinyonet de Puigventós van tancar més tard per dues incidències. En el primer cas, perquè un home d’edat avançada va introduir dos sobres a l’urna. Els membres de la mesa ho van detectar i van interrompre la votació. Per sort, només havien votat tres persones abans i, després de canviar l’urna, se’ls va tornar a fer votar. En el segon cas, el retard es va produir perquè no hi havia brides per segellar l’urna pertinent. Van ser diverses les persones que van anar a votar als col·legis gironins amb elements grocs. El més pintoresc va ser un conegut cuiner olotí que ho va fer vestit de guàrdia civil amb un rast de plàtans penjant a cada costat del pit. El groc va portar un xic de maldecaps a Besalú, on la junta electoral va obligar a tapar les proteccions de les columnes, perquè eren d’aquest color.

Al matí, la seu de Ciutadans a la ciutat de Girona va aparèixer plena de pilots de la seva publicitat electoral que un grup de ciutadans retornaven rebutjant-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia