Convergència acusa Interior de coaccionar la comissió d'investigació sobre Horta, a la qual avui es donarà llum verd

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, va acusar ahir la directora general de Prevenció i Extinció d'Incendis de la Generalitat, Olga Lanau, de «voler coaccionar la feina de la justícia i de la comissió d'investigació sobre la gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan que tindrà lloc al Parlament». Les crítiques de Puig es van desencadenar arran de les manifestacions que va realitzar dissabte passat Lanau, que va denunciar que en tot aquest cas s'està fent un «judici paral·lel» que està «minant la confiança i la moral dels bombers», i que «el cos està tocat per les mentides i calúmnies que s'estan dient sobre la seva actuació en el foc». «Va ser una compareixença lamentable en què d'una banda es va utilitzar el victimisme i, de l'altra, hi va haver una voluntat de subtil coacció al treball que haurà de dur a terme la comissió d'investigació. Esperem que els seus superiors pensin en fer-li corregir les declaracions, ja que no es pot donar a entendre que si hi ha més transparència informativa podria començar malament la campanya d'incendis, que iniciarà d'aquí 4 mesos».

Cal recordar que avui està previst que la Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament donin llum verd a la comissió d'investigació sobre el foc. Aquesta comissió podria quedar constituïda la setmana vinent, si bé diverses fonts polítiques no descartaven ahir que ja quedés conformada aquest dijous, malgrat que encara s'ha d'acabar de perfilar quants representants de cada partit hi ha d'haver dins la comissió.

EL POLÍTIC

Felip Puig
secretari general adjunt de cdc
«Lanau va fer dissabte una compareixença victimista per condicionar la feina de la justícia en la investigació de l'incendi»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ÀFRICA

El president de Nigèria implora la fi de les protestes per l’alt cost de la vida

BARCELONA
REGNE UNIT

Starmer avisa que els implicats en els aldarulls d’extrema dreta “ho lamentaran”

BARCELONA
PRÒXIM ORIENT

Creix el nombre de països que demanen als seus ciutadans marxar del Líban

BARCELONA
ESTATS UNITS

Kamala Harris s’entrevista avui amb els candidats a vicepresident

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Desenes de morts en nous atacs israelians contra dues escoles de la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Prop de 60 morts en una altra protesta contra el govern a Bangladesh

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Zelenski confirma l’arribada a Ucraïna dels primers F-16 enviats pels aliats

BARCELONA
política

Rull ajorna fins dimarts la ronda de consultes prèvia al ple d’investidura d’Illa

barcelona
política

Els CDR desconvoquen la mobilització de demà a l’estació de França

barcelona