La comissió d'investigació del foc d'Horta durarà dos mesos i es constituirà dilluns vinent

La mesa i la junta de portaveus del Parlament van donar llum verd ahir a la comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan de l'estiu passat on van morir cinc bombers del GRAF Lleida. També va ser designat per unanimitat el vicepresident primer de la cambra, el socialista Higini Clotas, com a president de la comissió, que es preveu que es constitueixi dilluns vinent. Aquesta comissió estarà integrada per 14 membres: tres diputats de CiU, tres del PSC (entre ells, Clotas), dos d'ERC, dos del PP, dos d'ICV i dos més del grup mixt, els quals ara disposen d'uns dies per preparar el programa. Segons va insistir el seu president, «la comissió desenvoluparà la seva tasca amb eficàcia, rigor i serietat per determinar com i per què les tasques d'extinció van acabar en unes tràgiques circumstàncies», i va garantir que «les sessions d'aquest òrgan no es convertiran en un espectacle ni en un circ». A banda, Clotas va avançar que la investigació es podria tancar en uns dos mesos, tot i que va puntualitzar que correspon a la comissió fixar el calendari de reunions i els terminis de treball.

PRESIDENT DE LA COMISSIÓ

Higini Clotas
vicepresident primer del parlament de Catalunya
«Treballarem amb eficàcia, rigor i serietat. Les sessions d'aquest òrgan no es convertiran en un espectacle ni en un circ»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.