Política

municipal

pressupostos

El govern de Vilassar de Mar tanca el primer acord pel pressupost amb VdM sí que pot

El suport de l’única regidora de la formació és insuficient per garantir l’aprovació dels comptes municipals

L’equip treballa a contracorrent per sumar més formacions o, com a mínim, assegurar prou abstencions

L’aprovació dels comptes municipals a Vilassar de Mar amenaça en tornar a convertir-se en un mal son. L’equip de govern en minoria integrat per ERC-VdMdiu Sí i Gent per Vilassar de Mar –set de vint-i-un regidors– fa mesos que busca els suports necessaris per aprovar el pressupost per aquest 2018 i evitar haver de tornar a prorrogar-lo, tal i com es va veure obligat a fer amb el de l’any passat. Divendres passat va fer un primer pas en aquest sentit presentant en roda de premsa el que serà el vot favorable de l’única regidora de VdM sí que pot/sí puede, Manuela Calero.

El pacte, segons va explicar l’edil responsable d’Hisenda, Josep Solé (ERC-VdM diu Sí), es basa en un document que recull fins a onze propostes fetes pel grup de l’oposició i que des del govern han acceptat incloure dins els comptes municipals. En concret, les accions en el camp de la justícia social i en el del medi ambient tenen un pes notable i entre les quals destaca l’impuls d’aplicar una tarifació social “sobre els preus públics municipals dels serveis, equipaments i activitats que presta aquest ajuntament”, tal i com va especificar Calero en l’acte. “Han estat unes converses llargues i intenses però al final s’han imposat les ganes d’arribar a una entesa i valorem molt positivament la bona predisposició de la formació de VdM sí que pot a tancar l’acord”, va insistir el regidor. Malgrat aquest bon inici, amb l’únic vot afirmatiu confirmat el govern de Vilassar de Mar no en fa prou per garantir que el pressupost superarà l’escull del ple. “Som plenament conscients que ens fan falta o tres vots afirmatius més o cinc abstencions per aprovar els comptes municipals i continuem treballant per aconseguir-los”, manté Josep Solé.

Es mantenen contactes

Solé assegura que els contactes es mantenen amb les diferents formacions amb les quals hi ha possibilitat d’arribar a una entesa, com ara el PSC o Babord-CUP-PA. En el primer cas perquè amb els socialistes ja es va arribar amb un acord amb els comptes del 2017 i amb el segon perquè és creu que poden haver-hi punts de coincidència. “No volem prorrogar altre cop els pressupostos, perquè la nostra opció per aquest any inclou una quantitat molt alta per a inversions, que puja a més de 625.000 euros i que si no s’aproven quedaria afectada de ple”, reflexions el responsable d’Hisenda. Tot i els problemes, el regidor assegura que la proposta del govern per aquest any es presentarà en un acte públic el proper 8 de febrer i que, posteriorment, es debatran en un ple extraordinari el dimarts 27.

Solé destaca que hi ha diferents escenaris oberts i diu que no en descarta cap. Preguntat si fins i tot l’alcalde es planteja una moció de confiança per poder aprovar els comptes municipals en darrera instància, el regidor manté que no hi ha res decidit. “No descartem cap opció”, diu Josep Solé.

LA XIFRA

7
regidors
suma la coalició de govern de Vilassar de Mar d’un total de 21 regidors que integren l’Ajuntament

LA FRASE

Han estat unes converses llargues i intenses però s’han imposat les ganes d’arribar a una entesa
Josep Solé (ERC-VdM diu sí)
Regidor d’Hisenda de Vilassar de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia