Política

Més de 200 persones es concentren a Sallent per donar suport a Gabriel

Veïns de la població natal de l’exdiputada de la CUP s’apleguen davant l’Ajuntament per fer-li arribar el seu caliu

La formació independentistes i altres col·lectius organitzen un concert solidari aquest dissabte a la Fabrica Vella

Més de 200 persones s’han concentrat aquest dimarts a la plaça de l’Ajuntament de Sallent per donar suport a l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel i denunciar “el baix nivell democràtic de l’Estat espanyol”

Els veïns de la població natal de Gabriel han volgut traslladar aquest vespre el seu caliu a la militant independentista el dia que ha anunciat que es queda a Suïssa i no anirà a declarar davant del jutge del Tribunal Suprem. Durant la concentració, presidida per una gran pancarta amb el lema Si toquen l’Anna, Sallent respon, s’ha llegit un manifest que defineix Gabriel com una sallentina “lluitadora” i recorda amb exemples concrets l’estret vincle que ha tingut Gabriel amb el municipi, com les lluites per la situació dels veïns del barri de l’Estació o l’estada d’infants sahrauís cada estiu.

Els convocants han instat a la població a “no restar callada” i a participar en “totes les mobilitzacions de suport a les persones investigades i represaliades per l’Estat espanyol”, com Anna Gabriel. “Hem iniciat un camí de no retorn on el poble de Sallent ha d’estar a primera fila”, han assegurat. També s’ha fet una crida a “seguir dempeus per ella i per les empresonades, exiliades i represaliades”.

Just abans de l’inici de la mobilització, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Sallent Albert Junyent ha explicat que els veïns han volgut manifestar així el seu suport a Gabriel, transmetre-li un missatge “de tendresa” i alhora enviar-li “una abraçada i un petó”. En declaracions als mitjans de comunicació, el regidor ha lloat la figura de l’exdiputada i ha afirmat que és una persona “molt estimada al poble perquè sempre ens ha donat suport i ha estat amb nosaltres”. “Volem dir-li que estem aquí per allò que faci falta i que la trobarem a faltar el temps que hagi d’estar fora per culpa de l’activitat antidemocràtica de l’Estat”, ha expressat. El regidor també s’ha mostrat a favor de l’estratègia “d’internacionalitzar el conflicte” i dir al món que “a l’Estat passen coses greus i que els ciutadans estan indefensos”.

A l’inici de l’acte s’ha manifestat el suport dels assistents al raper Valtonyc, ja que aquest dimarts s’ha fet pública la decisió del Tribunal Suprem espanyol de confirmar la sentència de l’Audiencia Nacional que el condemna a tres anys i mig de presó..

Dissabte, concert

La CUP i diversos col·lectius anticapitalistes han organitzat per aquest dissabte 24 de febrer a l’Espai Cultural Fàbrica Vella un concert de suport a Gabriel de la mà del grup Ovidi4, el nou format d’Ovidi3. El concert també porta per lema Si toquen a l’Anna, Sallent respon. Tots els beneficis que s’obtinguin amb la venda de les entrades aniran destinats a la caixa de resistència contra la repressió, segons ha informat la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE