Política

Procés sobiranista

Crida d’Anna Gabriel a ser un “exemple de determinació”

La CUP organitza a Sallent un concert solidari per denunciar “l’estratègia repressiva de l’Estat”

Benet Salellas alerta que la CUP aprofundirà en la por a la internacionalització del conflicte

“Fem que les nostres vides siguin exemple de determinació.” Aquest és el missatge que l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel va retransmetre des de Suïssa a les més de 600 persones que van omplir ahir l’Espai Cultural la Fàbrica Vella, a Sallent. També va animar a “continuar treballant per fer realitat els nostres somnis” i fins que “els presos polítics surtin de la presó i hi hagi llibertat al país”. La CUP va organitzar a la ciutat natal de Gabriel un concert solidari amb l’exdiputada de la CUP per denunciar “l’estratègia repressiva de l’Estat que vol fer callar l’Anna”, amb motiu de “la marxa forçada” a Suïssa. A l’escenari tocava Ovidi4, el projecte musical del també exdiputat de la CUP David Fernàndez amb Mireia Vives, Borja Penalba i David Caño.

La CUP, en el manifest Sallent respon, va assegurar que “la campanya repressiva de l’Estat espanyol és un procés clarament polític que afecta desenes de càrrecs públics, però també activistes i membres de la comunitat educativa per haver defensat i cridat a l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’expressió de les idees que hi estan vinculades”.

Abans de començar el concert, l’exdiputat i advocat de la CUP Benet Salellas va afirmar que és “incomprensible i incoherent” que l’ordre de detenció de Gabriel dictada pel jutge Pablo Llarena se centri en el territori espanyol. “És un exemple de manual de com hi ha por des de les instàncies espanyoles a internacionalitzar el conflicte”, va etzibar, tot advertint que la CUP “aprofundirà en aquesta por”. També va considerar que la plantada que diversos magistrats van fer divendres al president del Parlament, Roger Torrent, “demostra que la cúpula judicial espanyola està sota dependència política”.

LA FRASE

És incomprensible i incoherent que l’ordre de detenció de Llarena se centri en l’Estat espanyol
Benet Salellas
Exdiputat i advocat de la cUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia