La unió de consumidors diu que el sistema de subvencions al fem de Torrent és injust

Alguns ciutadans associats a la Unió de Consumidors d'Espanya (UCE), han cursat una consulta sobre el sistema que l'Ajuntament de Torrent utilitza per a cobrir el servei de recollida de fem i des d'aquesta organització estatal, amb associats a la vila, han manifestat que el sistema utilitzat pel govern municipal per a subvencionar la taxa de recollida de fem implantat a tota l'àrea metropolitana de València, «és desequilibrat, injust i ben poc equitatiu» degut a que la subvenció es financia amb els impostos de tots els torrentins.

Segons sembla, la majoria d'habitatges rep una ajuda d'uns 23 euros a l'any, mentre la mitjana està en 45 euros. També se sap que algunes cases de zones urbanitzades i en urbanitzacions de cert nivell econòmic, reben ajudes de fins 1.000 euros a l'any pel mateix concepte.

D'aquesta manera, tant la Unió de Consumidors com el grup municipal socialista de Torrent, asseguren que s'està subvencionant cinquanta vegades més a aquells que més tenen, que la immensa majoria del veïnatge, que són els que en realitat paguen, perquè l'esmentada subvenció surt dels impostos generals.

Segons un estudi realitzat pels socialistes torrentins, dels 34.000 abonats subjectes a pagar la taxa i susceptibles a rebre la subvenció anual de 23€, hi ha un 80% que ha de contribuir amb el doble de la subvenció prevista i un 10% del total de la població torrentina que rep quantitats astronòmiques per la despesa originada de consum d'aigua.

A més d'això, tan sols el 47% dels afectats, han pogut sol·licitar la subvenció anunciada, degut a la quantitat de documents que han de presentar perquè siga concedida. Així, el 53% dels contribuents es veuen obligats a satisfer el total del consum d'aigua i del servei del fem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona