Política

Presó sense fiança al detingut pel doble crim de Susqueda

El sospitós declara davant el jutge després d’esgotar les 72 hores d’arrest i només respon les preguntes de la seva defensa

L’investigat defensa la seva innocència i assegura que no va comprar bitllets d’avió per anar a Colòmbia amb intenció de fugir

El Jutjat d’instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ha ordenat l’ingrés a presó per al detingut pel doble crim de Susqueda, a qui investiga per dos delictes d’assassinat.

El sospitós ha passat a disposició judicial aquest dijous, esgotades les 72 hores màximes de detenció i després de tres dies d’escorcolls a Anglès. Desprès d’escoltar la seva declaració, el jutge n’ha decretat l’ingrés a presó comunicada i sense fiança. El magistrat ha justificat la mesura risc de fugida, possibilitat de reiteració delictiva i perill de destrucció de proves. Poc abans de les nou del vespre, dos cotxes dels Mossos d’Esquadra l’han traslladat a un centre penitenciari.

El detingut ha guardat silenci durant la compareixença i només ha respost a les preguntes de la defensa. Ho ha fet per reiterar –tal com ja ha fet en més d’una ocasió durant els diversos escorcolls– que és innocent i que no va matar la parella del Maresme que va desaparèixer al pantà de Susqueda a finals d’agost.

Sí que ha confirmat durant que va comprat bitllets d’avió per viatjar a Colòmbia, el país d’origen de la seva actual parella, el dia 28 de febrer, però ha especificat que no ho va fer d’amagat ni amb intenció de fugir. Els bitllets, els hauria comprat dos mesos abans de la data fixada

Tot i que l’acusat no ha volgut respondre-li, el fiscal ha fet constar les preguntes que li hauria fet. I li ha preguntat si havia “confessat” el crim a un familiar seu i si es va desfer d’alguna arma de foc o arma blanca després de matar els joves.

Fonts de la defensa han assegurat que, a través de les qüestions, no han pogut deduir quines proves hi ha contra el seu representat. Tampoc han tingut accés a la investigació perquè el cas està sota secret de sumari.

En paral·lel, el jutjat instrueix una causa per un delicte contra la salut pública en la qual el presumpte assassí també estaria investigat, juntament amb el seu fill. Es tracta d’una peça separada.

Reconstrucció dels fets al pantà

Durant la jornada el jutge ha acordat tornar al pantà de Susqueda per fer una reconstrucció. La comitiva s’ha traslladat al paratge i s’ha aturat en quatre punts entre el recorregut des de baix fins al camí que mena cap al lloc on van trobar els cossos dels joves. L’acusat no ha baixat en cap moment del vehicle i no ha volgut respondre a cap pregunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.