Política

Cassà compleix el 85% de l’acció de govern

Hi ha 150 accions previstes durant el mandat, 127 de les quals s’han completat

L’Ajuntament de Cassà de la Selva va tancar el 2017 amb el 85% d’acompliment de les accions previstes en el pla d’actuació municipal (PAM) per al mandat 2015-19, dotze punts més que l’any passat. En total, hi ha 150 accions previstes durant la legislatura, 127 de les quals ja s’havien completat a la fi de l’any passat. L’alcalde, Martí Vallès, va explicar que “un dels objectius fixats des del primer dia va ser la transparència”. “Retem comptes anualment i actualitzem la feina feta i la que queda per fer”, diu.

El pla d’actuació municipal planifica l’activitat del govern de Cassà fins al 2019 i es pot consultar a www.cassa.cat/pam . Presentat el 2016, es tracta d’un document viu que continua obert durant el mandat. De les diverses accions realitzades al llarg del 2017, l’equip de govern destaca el manteniment i l’ampliació de la programació cultural estable i la posada en marxa de diverses iniciatives de recuperació de la memòria històrica, com la ruta Cassà sota les bombes i l’exhumació de la tomba del soldat desconegut. A l’apartat de promoció econòmica destaca la posada en marxa de la Fira del Tap, l’any 2017, com a element distintiu del municipi, com el suro, les Gavarres, la gastronomia i la música, juntament amb altres iniciatives per atreure visitants, com la zona d’autocaravanes situada al costat de la piscina i davant les vies verdes.

Quant a l’acció de la via pública, destaca la implementació, gràcies a l’obtenció de diverses subvencions, del servei d’agents cívics que realitzen tasques de suport al manteniment de la via pública, amb l’atenció al ciutadà i la realització de diverses campanyes de sensibilització sobre temes de mobilitat i reciclatge. En l’àmbit de la via pública, també són rellevants totes les accions de millorament de l’asfaltat, així com la primera fase de rehabilitació del nucli històric.

Referent a la situació econòmica de l’Ajuntament cassanenc, el govern ha continuat amb la reducció de l’endeutament, que actualment és inferior al 30%. La liquidació de l’exercici econòmic del 2017 ha permès de cancel·lar definitivament el préstec del pla de proveïdors contret l’any 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia