Política

POLÍTICA

El PSC acusa el PDeCAT de trencar el pacte a Llançà

Francesc Guisset considera que, negant-li l’alcaldia, Pere Vila provoca una pèrdua de confiança entre les dues formacions

Els militants decidiran divendres si el PSC es manté al govern

“Els pactes es fan per complir-los”, diu Francesc Guisset citant una declaració d’una dirigent del PDeCAT (Marta Pascal), i redirigint-la a Pere Vila. El portaveu dels socialistes llançanencs considera que negant-li l’alcaldia tal com s’havia pactat tot just fa un any, el partit de Pere Vila ha optat per un “trencament unilateral, ha pres una greu decisió” i ha malmès la confiança entre els dos partits que fins ara compartien el govern municipal. Amb tot, Guisset no avança si els dos edils socialistes continuaran al govern i remet aquesta decisió a una reunió dels militants, convocada per demà divendres. Sobre la balança, diu Guisset, hi ha la possibilitat de sortir del govern “per dignitat”, i la de prendre “la decisió que sigui menys perjudicial per al poble”.

Projectes en curs

En aquest sentit recalca que el PSC ocupa al dia d’avui regidories importants (Urbanisme i Hisenda), i que hi ha projectes en curs de tramitació (residència de gent gran, comissaria de policia i biblioteca municipal), que podrien tornar a encallar-se, cosa que perjudicaria els veïns i la població. “Si marxem no podem garantir que aquests projectes es facin”, hi afegeix, fent referència al fet que el PDeCAT quedaria en minoria. Guisset també insinua que la decisió potser no es prendrà en la reunió dels militants de demà, si el partit opta per donar-se un temps, “potser algunes setmanes, per copsar l’opinió del poble”.

L’endemà de fer-se pública la decisió dels afiliats i simpatitzants del PDeCAT –que demana a Guisset que es mantingui al govern però al qual nega la possibilitat de ser alcalde–, el portaveu socialista no interpreta aquesta opció com un atenuant: “No entenem que ens diguin que som prou bons per continuar al govern però que no ho som per ocupar l’alcaldia si és el que havíem acordat”, diu l’edil socialista. Guisset qualifica la decisió del PDeCAT de “vulneració dels seus drets fonamentals i de la seva llibertat de pensament”, donant per fet que el que se li retreu és exclusivament la seva militància al PSC. “Pere Vila ha optat per traslladar la inestabilitat del país a Llançà”, conclou Guisset.

LA FRASE

S’ha trencat el pacte, hem de valorar què és menys perjudicial per al poble, continuar al govern o marxar-ne
Francesc Guisset
Portaveu del PSC a llançà

Decisió electoralista, segons ERC

Des d’ERC, Guillem Cusí considera que el PDeCAT ha pres una decisió “amb interessos electoralistes i personals”. Recorda que van demanar “coherència i responsabilitat” a Pere Vila perquè no governi “amb el partit del 155”. “Si no cedeix l’alcaldia però continua governant amb dues persones del PSC continuarà sent el mateix”, diu el portaveu dels republicans a l’Ajuntament de Llançà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.