Política

S’obre un fons solidari amb els polítics exiliats

Els consellers de la Generalitat refugiats a l’estranger han posat en marxa una campanya de micromecenatge perquè tots els exiliats –consellers, president Puigdemont, diputats i professionals– puguin respondre a les despeses “puntuals” de defensa jurídica, seguretat i suport logístic. El web www.defensaexili.org ha estat dissenyat per protegir les persones donants i compleix la llei de protecció de dades. Si la persona donant ho demana, rebrà informació de les despeses que s’han cobert amb els donatius, tenint en compte que a la plana cal identificar-se amb totes les dades personals. Els pagaments d’entre 25 i 2.500 euros o superiors es poden fer a través dels principals operadors de targetes de crèdit.

La campanya es posa en marxa després de l’ordre europea de detenció emesa pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. En un comunicat, els membres del govern expliquen que els fons es canalitzen de manera “legal, segura i transparent” en el que suposa la primera via de suport econòmic als exiliats, tenint en compte que la caixa de solidaritat que s’ha posat en funcionament a Catalunya està destinada als polítics empresonats. La consellera Ponsatí ja havia recollit 212.000 lliures vint-i-quatre hores després d’iniciar una campanya pròpia per sufragar la seva defensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia