Política

Investiguen un coordinador d’ERC a Badalona per l’1-O

Apunten que Enric Vidal Famadas hauria encarregat material de la Generalitat

Deneguen l’arxivament al jutge Vidal

Enric Vidal Famadas, coordinador d’acció política d’ERC a Badalona i dissenyador gràfic. L’acusació popular exercida pel despatx Duran & Duran (de l’antic director general de l’ONCE) ha demanat al jutge de Barcelona que investiga l’1-O que el citi a declarar com a investigat, ja que podria ser l’“Enric Vidal” que dos empresaris imputats van citar (sense identificar-lo), com la persona que els va fer l’encàrrec “en nom de la Generalitat” per imprimir material i publicitat per al referèndum i que no han cobrat, segons van declarar al titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, el març passat. Per ara, el magistrat José Antonio Ramírez ha reclamat als empresaris Ricard Martí i Sergi Aymerich que aportin els correus electrònics que asseguren que guarden amb Enric Vidal per verificar-ne la identitat, com va demanar l’acusació de Vox.

D’altra banda, el magistrat ha denegat l’arxivament de la causa contra el jutge Santiago Vidal, com va demanar la seva advocada, Olga Tubau, que va afirmar, que des del febrer del 2017, que es va obrir la investigació per les seves manifestacions sobre que el govern tenia dades fiscals dels catalans i que es destinarien fons a l’1-O, “en la seva conducta no se n’ha demostrat cap constitutiva de delicte”.

La fiscal va prendre posició en contra del sobreseïment lliure de la causa contra Vidal per “prematura”, tot detallant que falta informació sobre material comissat a l’Idescat, com ara la transferència de dades per elaborar el cens. En la resolució, el magistrat també assegura que denega l’arxivament perquè falta practicar diligències. Hi afegeix que les manifestacions de Vidal, que va aclarir que eren polítiques i no reals, es poden incardinar en la llibertat d’expressió, tot i que precisa que no estan protegides per la inviolabilitat, ja que tot i que llavors era senador d’ERC, no va expressar-les en seu parlamentària. A més, hi detalla que cal “analitzar la intervenció” de Vidal amb altres juristes en preparar normes clau, com decrets i lleis per a la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Elena, testimoni

El jutge Ramírez, que ara té dedicació exclusiva per investigar els preparatius de l’1-O i que acumula una trentena d’imputats, ha programat noves declaracions. Dimecres ha citat com a testimonis cinc participants en l’elaboració del web de l’1-O. El 20 d’abril hi ha més testimonis, com Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum. El 25 d’abril ha citat l’exdirector general d’Unipost Pablo Raventós, com a investigat. La Guàrdia Civil va comissar 50.000 targetes censals per a l’1-O en una nau d’Unipost a Terrassa, amb un cost de 979.661 euros. I assegura que la Generalitat n’hauria amagat el pagament en cinc transferències des de distints departaments.

LA DATA

25.04.18
Citats com a investigats
l’exdirector general d’Unipost, Pablo Raventós, i el cap d’operacions, al jutjat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial contra les protestes violentes

barcelona
política

Interior torna 2.600 euros a set persones multades arran de l’amnistia

barcelona
Polònia

El periodista Pablo González, alliberat en un intercanvi de presos

barcelona
TURQUIA

Els EUA i els seus aliats intercanvien 26 presoners amb Rússia

barcelona
tribunals

Marchena, Lamela i tres jutges més eviten decidir l’amnistia per a Serret i Simó

barcelona
estats units

Harris titlla de “falta de respecte” els atacs de Trump a la seva identitat racial

barcelona
política

El govern d’Astúries (PSOE) se suma a les veus socialistes contràries a l’acord ERC-PSC

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Milers de persones acomiaden Haniyeh a Teheran

BARCELONA
estats units

El cervell de l’11-S i dos còmplices es declaren culpables dels atacs

BARCELONA