L'Ajuntament de Sueca s'adhereix al manifest en favor del requisit lingüístic a les administracions públiques

La proposta d'Esquerra va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups, a excepció el PP que es va abstindre

La proposta d'Esquerra a l'Ajuntament de Sueca d'aprovar una moció per a adherir-se al manifest a favor del requisit lingüístic en les administracions valencianes ha sigut aprovada amb els vots a favor de tots els partits polítics a excepció dels del PP, que es va abstindre. Tal com ha explicat Vicent Amanç, regidor i president local d'Esquerra-Sueca, «malgrat la llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, redactada ja fa 26 anys, hui en dia no hi ha cap ordenació legal per a garantir que els treballadors de l'administració tinguen un coneixement suficient per a atendre amb normalitat en valencià».

En el manifest, les entitats i persones signants sol·liciten que en la nova llei per a l'Ordenació i la Gestió de la Funció Pública Valenciana que prepara el Consell es regule que el coneixement del valencià siga requisit per a accedir a un lloc de treball de l'administració. «No podem consentir que les administracions públiques discriminen la llengua pròpia del nostre territori. Els valencians i valencianes mereixen rebre un servei de qualitat en les seues administracions, que es respecte el seu dret a ser atesos en valencià», ha indicat Amanç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.