Política

Cassà demana fons europeus per millorar el geriàtric

Volen instal·lar plaques solars a la residència Sant Josep amb un estalvi de més de 2.800 euros el primer any

El ple municipal de Cassà de la Selva va aprovar ahir al vespre sol·licitar la subvenció dels fons europeus Feder per a la instal·lació de plaques solars a la residència geriàtrica Sant Josep, que permetria estalviar 9.463 kg de CO2 anuals, i es traduiria en un estalvi econòmic de 2.827 euros el primer any d’ús. El cost d’aquest projecte és de 35.344 euros sense IVA, dels quals, en cas de rebre la subvenció europea, l’Ajuntament cassanenc n’assumiria el 25% de l’import i l’IVA, el 50% seria finançat pels fons europeus Feder i el 25% restant, per la Diputació de Girona .

Aquesta actuació forma part del pla d’actuació per l’energia sostenible (PAES) aprovat el 2015 i que compromet els municipis adherits a aconseguir els objectius europeus de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle amb actuacions relacionades amb l’eficiència energètica i les fonts d’energies renovables.

Prevenció d’incendis

El ple també va aprovar el projecte executiu de prevenció d’incendis forestals de Cassà de la Selva, el qual detalla les actuacions que s’han de fer a les zones del nucli urbà a menys de 500 metres de zona forestal per crear una franja de seguretat contra qualsevol incendi. Des de l’any passat s’ha netejat una longitud total de més de 36 quilòmetres de camins públics.

LA XIFRA

35.344
euros sense IVA
és el cost del projecte. En cas de rebre la subvenció, l’Ajuntament n’assumirà el 25%


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.