Política

opinió

Fa sis mesos

Fa sis mesos de l’article 155, fa set mesos de l’1-O, fa més de set mesos dels primers empresonaments. Fa sis mesos de la destitució dels alts càrrecs de la Generalitat i que Carles Puigdemont i alguns dels seus consellers han de viure fora de Catalunya. Mals moments per a la història moderna catalana. A diferència del clam dels setanta, en què es va aconseguir part de llibertat, d’amnistia i d’Estatut d’Autonomia, ara s’ha cridat sense aconseguir res mes que restar en espera d’esdeveniments puntuals. Com a fets consumats, allò que s’ha visualitzat és la internacionalització arreu del problema d’identitat de Catalunya. No ha estat fàcil. La premsa estrangera en els darrers mesos ha reconegut que existeix un problema, cosa que no significa que el problema sigui damunt la taula per parlar-ne.

Des que es va constituir la cambra, al gener, no hi ha hagut govern i el Parlament no l’ha pogut controlar. Les convocatòries d’investidura frustrades de Puigdemont, Sánchez i Turull han servit per evidenciar el malestar català contra el govern i la justícia espanyols. La història d’aquests mesos ha començat a escriure’s en llibres promoguts i venuts per Sant Jordi per autors qualificats que han explicat la seva visió. En aquests llibres hi ha coincidència a assenyalar que vivim la major crisi d’estat des que es va restaurar la democràcia a Espanya; una crisi que tot indica que es mantindrà en l’agenda de la política catalana i espanyola per mes temps del que moltes persones poguessin imaginar quan hi havia les primeres manifestacions massives de l’11 de setembre.

Tot indica que estem a les portes que hi hagi govern i reconeixement del nou govern a Puigdemont, un fet que s’espera amb candeletes per continuar el procés, a favor i en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona