Compromís per Paiporta demana la dimissió immediata del regidor de Cultura

L'atorgament de subvencions incontrolades a la Banda de Música que presideix, se suma als desficacis anteriors

Compromís per Paiporta ha denunciat que el regidor de cultura, Luis Ródenas, ha subvencionat de manera directa i amb quasi 10.000 euros a l'entitat musical Banda Primitiva de Paiporta, de la qual l'edil popular és també president.

Compromís ha revelat que les subvencions van ser atorgades a aquesta entitat per decret i sense donar compte en la comissió informativa de cultura entre els mesos de novembre i desembre del passat any.

També, i tal com va avançar el grup en l'últim ple, en el mes de desembre es va aprovar per decret altra subvenció directa de 3.000€ a la Escola de Música Francisco Llorens, escola de música de la pròpia Banda Primitiva de Paiporta.

Amb tot això les subvencions sumen un total de 9.400€. Aquestes subvencions s'afegeixen a més a la subvenció de 12.000€ que per conveni reben les entitats musicals per al desenvolupament de les seues activitats anuals i per la col·laboració que presten en diferents actes municipals.

Per a Compromís el problema no radica en els diners que s'ha donat a l'entitat musical sinó per la manera que s'ha fet, per decret i sense donar compte a la resta de regidors, ja que des d'aquest grup sempre han criticat el poc suport que es dóna a les entitats culturals àrees com cultura són les que sempre pateixen retalls pressupostaris i són moltes vegades les associacions culturals les que omplen d'activitat la programació municipal, pel que tota ajuda que reben és poca.

Però des del mateix grup lamenten que les subvencions s'atorguen de manera directa depenent dels «llaços» que l'equip de govern tinga amb l'entitat «açò és un greuge comparatiu per a la resta d'associacions», ha afegit la regidora del grup municipal Isabel Martín.

Per a Martín, «aquesta actuació de Ródenas és una més en la sèrie d'irregularitats del regidor». Cap recordar que fa uns dies es va donar a conèixer que la dona de Ródenas havia estat una de les seleccionades en els tallers d'ocupació municipals.

Martín va preguntar en l'últim ple per una de les subvencions al regidor de cultura, però aquest es va negar a contestar en eixe moment «Ródenas no va voler donar cap explicació referent a això, el que evidencia que la seua actuació no ha sigut del tot correcta», ha manifestat la regidora de Compromís.

En eixe mateix ple el regidor de cultura va ser també protagonista d'altres moments calents. El primer d'ells va ser quan es va tractar la moció presentada conjuntament per Compromís i PSPV en la qual es demanava la dimissió de l'edil per haver insultat greument als membres de l'associació de víctimes del metro 3J al qualificar-los de «ser quatre indocumentats». El segon moment tibant de la sessió es va donar quan va haver de contestar a altra pregunta sobre la col·locació de la seua dona en un taller d'ocupació de l'Ajuntament.

Ambdós requeriments van ser esquivats pel regidor, ja que la moció no va poder tractar-se al desestimar-se amb el vot en contra del PP. Respecte a la col·locació de la seua dona en el taller d'auxiliar de geriatria, la regidora de Foment econòmic i ocupació va justificar la seua elecció per «tindre el perfil idoni per a la plaça». Cal afegir que el taller d'ocupació està format tan sol per una trentena d'aturats mentre que la xifra de desocupats en el municipi ascendeix a 2.600.

Per a Compromís el comportament de l'edil és immoral i ratlla la legalitat, pel que tornen a sol·licitar la seua dimissió immediata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Oriol Lázaro
Alcalde de Campdevànol (Sumem per Camdevànol-Junts)

“Parlo en nom de tots, el govern tripartit té molt bona salut”

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona