Política

Riera: “Som i serem a l’oposició per lleialtat a l’1-O i fidelitat a qui no vol fer ni un pas enrere”

El diputat de la CUP emplaça els comuns a desobeir el TC i no seguir sostenint el règim del ’78

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha volgut deixar clar que l’abstenció dels quatre diputats cupaires no suposa donar suport al govern de Quim Torra sinó que respon a “l’excepcionalitat repressiva” de l’Estat. “Som i serem a l’oposició per lleialtat a l’1-O i fidelitat a qui no vol fer ni un pas enrere en el camí cap a la República”, ha afegit Riera després que aquest diumenge, a Cervera, un consell polític extraordinari hagi mantingut l’abstenció en segona volta permetent així la investidura aquest dilluns de Torra. Riera també s’ha dirigit directament als comuns per emplaçar-los a desobeir el Tribunal Constitucional (TC) quan suspèn lleis del Parlament “destinades a les classes populars”. “Desobeiran el TC o seguiran sostenint el règim del ’78?”, els ha preguntat.

Riera ha explicat que la CUP ha decidit no oposar-se a la investidura de Torra tot passant a l’oposició. Una oposició que, segons ha detallat, serà per proposar polítiques republicanes, materialitzar sobiranies, mantenir el conflicte democràtic amb l’Estat des de la mobilització social i des de la desobediència no violenta. Així mateix, també ha avisat que des de l’oposició la CUP combatrà “amb fermesa el retorn a l’autonomia”. “És per això que avui ens abstindrem, no donem suport al seu govern, és per excepcionalitat repressiva davant l’embat de l’Estat”, ha reblat.

El diputat de la CUP ha argumentat que els seus diputats no donen suport al govern perquè “no es planteja en termes de desobediència i confrontació” i ha apostat per construir un independentisme “inclusiu i no identitari”.

Pel que fa a les polítiques desgranades pel candidat a la presidència, Riera ha defensat que dins del marc autonòmic només es poden fer polítiques “neoliberals”. I s’ha dirigit directament al grup de Catalunya en Comú-Podem per demanar-los que desobeeixin al TC quan l’alt tribunal suspengui lleis socials aprovades pel Parlament. “Desobeiran el TC o seguiran sostenint el règim del ’78?”, ha preguntat per després afegir que la ruptura amb el règim és l’única manera de defensar els drets de la classe treballadora.

Finalment, Riera ha avisat Torra que el compliment del seu compromís de no fer autonomisme condicionarà els debats d’aquesta legislatura, així com la materialització del procés constituent i l’assemblea de càrrecs electes. “Som i serem a l’oposició per lleialtat a l’1-O i per fidelitat a qui no vol fer ni un pas enrere en el camí de la República. El que el carrer ha guanyat amb els seus cossos, que les institucions i el seu govern no ho aturin”, ha conclòs dirigint-se a Torra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA