Política

Terrassa reclama més pes en les decisions metropolitanes

L’alcalde, el socialista Alfredo Vega, recorda que la cocapital vallesana ja és la tercera ciutat de Catalunya

El substitut de Jordi Ballart fa una proposta per crear un full de ruta de ciutat

L’alcalde de Terrassa, el socialista Alfredo Vega, ha reclamat aquesta setmana més pes de Terrassa en la Regió Metropolitana de Barcelona “perquè exerceixi el seu paper com a tercera ciutat de Catalunya, al costat de Barcelona i dels altres municipis metropolitans”. Vega va fer aquesta reclamació dimecres en una conferència en què va fer una crida a crear un full de ruta de ciutat “abans que la dinàmica de les eleccions municipals ho faci inviable”.

En aquesta proposta de full de ruta, Vega va definir cinc eixos, sense, però, entrar en cap concreció. Els eixos sobre els quals trobar punts d’acord entre els grups municipals i la societat civil serien la Terrassa digital, la social, la pròspera i sostenible i la metropolitana.

En aquest punt, Vega va refermar la històrica aposta de Terrassa per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), com havien fet Manuel Royes i Pere Navarro, presents a la sala, anteriorment, en una visió completament oposada, per exemple, a la de l’històric alcalde de Sabadell, Antoni Farrés. La proposta de Vega es basa en “la participació activa i compromesa de la ciutat en la presa de decisions, la planificació i els debats de futur de la Regió Metropolitana de Barcelona, sense renunciar a la potent identitat que té Terrassa”. “Una regió –segons l’alcalde– que sens dubte cal replantejar i refundar sobre unes noves bases, enfocades a l’eficàcia, a donar respostes a les necessitats de la gent i als reptes estratègics de futur.”

L’alcalde va recordar que “un 90% dels moviments que fan els terrassencs són dins de la regió” i que “quan Barcelona decideix res sobre habitatge o comerç, per exemple, això ens afecta a tots i tots hi hauríem de dir alguna cosa”. Interrogat per aquest diari, però, Vega va negar que la seva intenció fos integrar-se a l’AMB.

Municipals a la vista

Vega va voler separar la conferència de les municipals del 2019, però, justament, ha estat interpretada com una posada de llarg, just quan fa sis mesos que va substituir Jordi Ballart, per mesurar la seva força donant per descomptat que, just a un any de les municipals, és inviable tancar acords amb les forces de l’oposició i encara menys en uns comicis que poden posar fi a 40 anys de socialisme a l’alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden participarà en la campanya electoral de Kamala Harris

barcelona
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona