Política

Dos mossos imputats neguen cap obstrucció l’1-O

Dos agents dels Mossos imputats per haver “obstruït” l’accés d’agents de la Guàrdia Civil a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada que volien evitar l’1-O van negar ahir aquesta acusació davant la jutgessa del jutjat d’instrucció 2 de Manresa, segons fonts judicials. Tots dos estan acusats del delicte de desobediència. Els agents van declarar que primer van intentar entrar a l’institut per complir l’ordre del TSJC i, en veure-hi tantes persones, van informar la sala de comandament de les dificultats per fer-ho. Es van quedar a les escales i, en veure que s’hi acostaven “en formació” agents de la Guàrdia Civil, van demanar pel seu superior per informar-lo de la situació i, segons van dir, els van apartar amb els escuts sense donar-los cap resposta.

Els agents també van assegurar que l’actitud dels ciutadans concentrats va ser “ passiva i tranquil·la”, va explicar l’advocat David Casellas, que forma part de l’equip de lletrats del Bages que va presentar querelles contra les càrregues policials a la comarca. Els advocats també han presentat recurs de reforma, a la mateixa jutgessa, per la seva negativa a identificar alguns agents de la Guàrdia Civil. El fiscal estava d’acord a identificar-los i s’espera el seu escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia