Política

La nova plaça U d’Octubre a Caldes es batejarà demà

L’acte coincideix amb la presència de Felip VI en terres gironines pels premis de la Fundació Princesa de Girona

Apareixen pintades independentistes a l’accés al Mas Marroch, a Vilablareix

L’Ajuntament de Caldes de Malavella té pensat batejar demà mateix un espai públic com a plaça de l’U d’Octubre. El ple extraordinari que ha convocat el govern local per posar aquest nom a una plaça coincidirà plenament amb la presència del rei Felip VI en terres gironines. A l’hora del ple el monarca espanyol serà al restaurant Mas Marroch de Vilablareix presidint la cerimònia d’entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). El rei serà l’endemà a Caldes de Malavella –en concret a l’hotel Camiral del PGA de Caldes de Malavella.

El ple començarà a les vuit del vespre. Posteriorment, a dos quarts de nou, es faran els parlaments inaugurals de la plaça des del mateix espai (davant de l’ajuntament). A les nou del vespre es descobrirà la placa i després s’escoltarà un missatge del president Carles Puigdemont. En un comunicat de l’Ajuntament s’afirma que ja estava previst batejar l’espai, que fins ara no tenia nom. La visita reial, però, ho ha accelerat: “Tenint en compte la presència del rei Felip VI a Caldes de Malavella, la majoria del consistori ha cregut oportú convocar aquest acte institucional” per dijous mateix.

El comunicat acaba amb un recordatori dels motius del rebuig del municipi a Felip VI: “El rei no és benvingut a Caldes de Malavella, el municipi no oblida el discurs indigne que va fer el 3 d’octubre, amb un silenci absolut sobre les víctimes de la brutal repressió policial que va colpejar i agredir ciutadans i ciutadanes pacífics a Catalunya l’1 d’octubre passat.” Entre d’altres, ha confirmat la seva presència a la inaugura ció de la plaça l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per altra banda, ahir van aparèixer pintades sobiranistes a la carretera GIV-5332, just al trencant de l’accés al restaurant Mas Marroch En concret pintades de color groc just per on haurà de passar la comitiva reial per accedir al centre d’esdeveniments dirigit pels germans Roca. A les pintades, s’hi pot llegir el lema “Som república” i també hi ha el perfil d’un elefant i un gran llaç groc en protesta per la presència de Felip VI a Vilablareix.

Premis gens gironins

Pel que fa a la cerimònia dels premis, destaca per una total desvinculació del territori, amb una nul·la participació de gironins. Començarà amb un diàleg entre el jugador de bàsquet Pau Gasol, l’atleta saragossana Teresa Perales i el cardiòleg barceloní Valentín Fuster. Continuarà amb l’entrega de premis als guardonats i el discurs de Felip VI. Els interludis musicals aniran a càrrec de la granadina Estrella Morente, la Joven Orquesta de Extremadura i la madrileña Soleá Morente.

LA FRASE

El rei no és benvingut a Caldes, el municipi no oblida el discurs indigne que va fer el 3 d’octubre
Comunitat de l’Ajuntament de Caldes de Malavella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Harris promet una “economia d’oportunitats” si guanya al novembre

barcelona
guerra a gaza

L’ONU atribueix l’atac de colons a Cisjordània a la política israeliana d’assentaments

barcelona
rússia

Aliats i advocats de Navalni entren a la llista de terroristes

barcelona
guerra a europa

Rússia acusa Occident d’estar al darrere de l’ofensiva ucraïnesa a Kursk

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos esperaran a la investigació del Nord Stream per reaccionar

barcelona
europa

Croàcia tindrà servei militar obligatori de dos mesos a partir de 2025

barcelona
guerra a europa

Ucraïna ataca de matinada un embarcador i un vaixell a Crimea

barcelona
guerra a gaza

Cinc morts en un bombardeig a la Franja enmig de les converses per a un alto el foc

barcelona
política

Anuncien la presència de Puigdemont la setmana vinent a Prada

barcelona