Política

Una marxa per la llibertat arribarà avui a Lledoners

Les entitats sobiranistes convoquen una mobilització al Bages

Artadi recorda que l’acostament no és la solució

Les entitats independentistes Òmnium Cultural i ANC han convocat per avui a la tarda una concentració davant de la presó de Lledoners per rebre els primers presos polítics que ingressaran a la presó del Bages, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Una concentració similar es convocarà pel dia que arribin a la presó de Figueres Carme Forcadell i Dolors Bassa, segons van explicar els vicepresidents de les dues entitats, Marcel Mauri i Josep Cruanyes.

La convocatòria d’avui es farà a les set de la tarda a Sant Joan de Vilatorrada, població pròxima al centre penitenciari des d’on els manifestants aniran caminant fins a la presó de Lledoners, en un recorregut que no hauria de superar la mitja hora. Els que participin en la marxa descobriran que els accessos a la presó del Bages estan des d’ahir al matí absolutament pintats amb llaços grocs i crides a la llibertat dels presos polítics.

Les entitats sobiranistes també tenen en projecte una gran manifestació per al dissabte 14 de juliol, a Barcelona, on es vol fer evident que el trasllat a Catalunya dels presos no és el final de la reivindicació, sinó que es continua exigint el seu alliberament. En aquest sentit, Marcel Mauri va assegurar que el trasllat dels empresonats “no és un gest polític, sinó que és complir el dret penitenciari i de les famílies”, i va criticar la “desraó de l’Estat i la seva falta de voluntat de posar fi a una repressió injusta”. De manera similar es va expressar Cruanyes, que va dir que la justícia espanyola “només actua per venjar-se”.

En la línia de la protesta al carrer hi ha també la CUP, que ahir va reclamar mobilitzacions “unitàries i massives” per demanar la llibertat dels presos un cop ja siguin a Catalunya. El diputat Vidal Aragonès va assegurar que l’apropament dels presos no és cap “concessió”, sinó un “intent de blanqueig d’imatge” del govern espanyol.

Per la seva part, la consellera Elsa Artadi, va assegurar que l’acostament beneficia “les famílies dels presos i els seus advocats”, però va insistir que l’única sortida és el seu alliberament; a la vegada, va negar que l’operació sigui cap contrapartida pel fet d’haver donat suport a Pedro Sánchez.

LA DATA

14.07.18
L’ANC i Òmnium Cultural
projecten per al segon dissabte de juliol una manifestació per la llibertat dels presos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona
colòmbia

Petro sanciona la llei que prohibeix les corrides de toros a Colòmbia

barcelona
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín