Aragonès diu que la decisió d’Alemanya sobre Puigdemont demostra que la presó preventiva i la suspensió “no s’aguanten”
El vicepresident del govern crida a participar en la manifestació de dissabte per l’alliberament dels presos
Aragonès afirma que la “construcció jurídica artificial” contra els polítics i independentistes no ha passat la “prova del cotó” de la justícia europea
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, considera que la decisió del tribunal alemanya que ha tancat la porta a l’extradició de l’expresident Carles Puigdemont per rebel·lió demostra que les presons preventives i les suspensions de càrrecs públics dictades pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena “no s’aguanten per enlloc”.
En declaracions al Centre Blanquerna després dels contactes que ha mantingut amb la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, Aragonès ha afirmat que la “construcció jurídica artificial” contra els polítics i independentistes no ha passat la “prova del cotó” de la justícia europea. A més, ha apuntat que l’acusació per malversació podria anar pel mateix camí adduint que es basa en informes de la Guàrdia Civil que no parteixen de despeses comptables, sinó d’estimacions. Aragonès també ha fet una crida a la participació en la manifestació de dissabte a Barcelona per l’alliberament dels presos.
Aragonès ha afirmat que no ha abordat la qüestió de Puigdemont amb la vicepresidenta Calvo perquè s’ha conegut just un cop finalitzada la trobada, però ha recordat que l’acusació de rebel·lió que ha rebutjat el tribunal alemany és el que sustenta les presons provisionals i la suspensió de càrrecs públics dictades per Llarena. Segons el vicepresident, la decisió de la justícia alemanya “hauria de provocar una revisió de la instrucció per part del jutge Llarena” perquè tot plegat demostra que l’acusació per rebel·lió “no té sentit” i és “un despropòsit”.
l vicepresident també ha apuntat que segons el seu criteri l’acusació per malversació acabarà caient perquè els informes de la Guàrdia Civil no es basen en pagaments efectuats que es puguin acreditar, sinó en despeses genèriques de la Generalitat. “El govern (espanyol) sap que hi ha molts instruments per poder treure la qüestió del referèndum i els fets d’octubre dels tribunals i portar-los a la mesa política”, perquè “no és només la Fiscalia qui va presentar la querella, sinó que en molts procediments l’advocat de l’Estat també està personat” ha explicat.