JAUME BUSQUETS
Alcalde de Sant Martí de Llémena
“La política nacional no ha beneficiat els pobles”
Creu que estar al Consell Comarcal ajuda Sant Martí i defensa les accions mancomunades
No repetirà, per centrar-se en l’àmbit privat
Tècnic agrònom, és alcalde per CiU des del 2004 i president del Consell Comarcal del Gironès des del 2011. Ja ha decidit que l’any que ve no repetirà com a candidat a l’alcaldia.
Jaume Busquets, que el 2004 va convertir-se en l’alcalde més jove de Catalunya amb només 22 anys, ha decidit no tornar-se a presentar l’any que ve i posar així fi a quatre mandats com a alcalde de Sant Martí de Llémena, els dos últims compaginant-los amb la presidència del Consell Comarcal del Gironès.
Els dos últims mandats ha governat Sant Martí amb majoria absoluta. Això li ha donat més llibertat que en els dos anteriors?
Sí, la veritat és que tens molta més llibertat, molta més tranquil·litat i molta més autonomia. No haver de negociar tant també agilitza molt les coses.
Quins són els principals projectes engegats aquest mandat dels quals se sent més orgullós?
En aquest últim mandat, un projecte ha estat la canalització d’aigües plujanes a la zona del pavelló, que era una assignatura pendent de molts anys; sempre ens quedava el pavelló inundat. I un altre, que és el més important, ha estat l’inventari de camins, perquè, en un municipi de 44 quilòmetres quadrats, tenir clars quins són i quins no són aquests camins de titularitat pública era també una assignatura que teníem pendent i que ara s’ha tirat endavant.
I, un cop resolt això, ara quins són els principals temes pendents que li queden, a Sant Martí?
De temes pendents, un és el desenvolupament de la urbanització del Company de Granollers de Rocacorba. I l’altre és la millora del sanejament a Llorà, perquè la depuradora ens ha quedat petita amb el creixement que hem tingut els últims anys.
Aquest ha estat un mandat diferent per la influència de la política nacional?
Sí, ha estat un mandat molt diferent, molt estrany, complicat... Entre el piló de comicis electorals que hem tingut i l’1 d’octubre i tot barrejat, i les llargues durades sense govern i l’aplicació del 155 també hi ha fet... Ha estat un mandat, doncs, diferent, que no ha beneficiat els pobles. Això també ha de quedar clar, perquè a vegades ens emplenem la boca amb la política nacional, però en el dia a dia d’un Ajuntament i d’uns serveis que s’han de prestar, això ha portat uns endarreriments importants.
El fet de ser alhora president del Consell Comarcal i tenir contacte amb la resta de municipis ha ajudat Sant Martí?
Sí, crec que estant al Consell Comarcal sempre tens més informació de primera mà, més vivències, comparteixes les experiències amb altres alcaldes, i crec que les accions mancomunades sempre són positives i considero que Sant Martí n’ha resultat beneficiat.
Sobretot, suposo pel fet de ser un municipi petit...
Sí, perquè el Consell Comarcal és un Ajuntament d’ajuntaments, i allà on no poden arribar els ajuntaments petits com Sant Martí, sempre es recorre al Consell Comarcal, i en aquest cas també ha tingut aquesta funció.
Ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions municipals de l’any que ve. Per què ha pres aquesta decisió?
Els motius pels quals no em torno a presentar són bàsicament una iniciativa a nivell privat que tinc, i que després de setze anys no sé si podríem dir-ne cansament, però...
Abans parlàvem de la importància que ha tingut la política nacional en aquest mandat. Creu que també tindrà influència en les municipals de l’any que ve?
Jo crec que en els municipis no ha d’afectar, perquè el que importa són les persones, la persona que es presenti i lideri el projecte i que se centri en Sant Martí, perquè l’Ajuntament és per treballar per Sant Martí i no per fer-hi política general.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.