Política

De Gispert, Benach i Rigol visiten Forcadell i Bassas a la presó

Els tres expresidents del Parlament veuen les dues polítiques “molt més animades” que a Alcalá-Meco però subratllen que l’objectiu és alliberar-les

Assenyalen que el tracte amb les visites institucionals és millor que a Madrid

Els expresidents del Parlament Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol han visitat aquest dimarts la seva homòloga, Carme Forcadell, i a la consellera destituïda Dolors Bassa en el centre penitenciari del Puig de les Basses (Alt Empordà).

Els tres presidents han coincidit en què el trasllat de Forcadell i Bassa a presons catalanes “les ajuda i les ajudarà” a portar millor la situació. Benach ha apuntat que ara han trobat més consideració amb les visites de càrrecs públics perquè mentre eren a Madrid “des del punt de vista institucional no ens van ni considerar” i es trobaven amb moltes traves per poder-les veure a dins dels centres penitenciaris.

Després de la visita, la també líder de Demòcrates de Catalunya, Núria de Gispert, ha explicat que vist Forcadell i Bassa “molt més animades” que quan estaven al centre madrileny d’Alcalá-Meco. Benach ha matisat que tot i estar “millor, no vol dir que estiguin bé” i ha recordat que l’objectiu principal és el seu alliberament.

En aquesta línia, de Gispert ha desitjat que les novetats judicials alemanyes, on els jutges no han vist violència en la causa de Carles Puigdemont, “ajudin i facin entendre que no han comés cap delicte”. És per això que ha demanat que tots els presos surtin en llibertat.

Durant la visita, que ha durat aproximadament una hora i mitja, Rigol ha aprofitat “per parlar de tot”, tan de política, com de qüestions més personals. Rigol ha assegurat que malgrat haver passat una “estona agradable”, té una sensació que també “hi ha un tros” seu que “està dins la presó”. “Elles estan tancades per coses que jo també he fet”, ha dit. Rigol ha refermat que mantindrà la seva lluita per aconseguir la llibertat de Carme Forcadell i de Dolors Bassa, a banda de la resta de consellers que segueixen empresonats.

La visita dels tres expresidents es produeix pocs dies abans que es produeixi el trasllat de Carme Forcadell a Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès) per poder estar més a prop de la seva família. A principis d’aquesta setmana es feia pública la petició de Forcadell i des del departament de Justícia ja han confirmat el trasllat, que es preveu que sigui en breu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els EUA descarten permetre a Kíiv usar armes de llarg abast contra Rússia

barcelona
Pròxim Orient

L’exèrcit israelià mata una activista nord-americana a Cisjordània

Barcelona

Xavier Guitart ja és el nou delegat del govern a Girona

girona
Política

Mor Francesc Malagrida, batlle històric de Sant Aniol de Finestres

guerra a europa

Zelenski reclama als aliats “més armes” per frenar Rússia i acabar la guerra a la tardor

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional no amnistia els CDR de Judes i va al TJUE

barcelona
Política

Els barons del PP renuncien a negociar de forma bilateral el finançament singular

barcelona
política

Junts i la CUP demanen la compareixença de Parlon pel dispositiu per detenir Puigdemont

barcelona
Guerra a Gaza

Israel es retira de Jenín després de deu dies d’incursió

barcelona