Política

Absolts set dels nou joves de Vilanova i la Geltrú acusats pel cas Montoro

L’Audiència de Barcelona condemna els altres dos a penes d’un i mig any de presó, respectivament

L’acusació particular, exercida per un policia local, reclamava penes de presó que aneven dels 11 mesos als 8 anys

L’Audiència de Barcelona ha absolt set dels nou joves investigats en l’anomenat cas Montoro. Els altres dos acusats han estat condemnats a penes de presó d’un any i de sis mesos, respectivament, per l’escarni a la comitiva que acompanyava l’aleshores ministre espanyol d’Hisenda Cristóbal Montoro durant un míting del PP a Vilanova i la Geltrú al maig de 2014.

Segons fonts judicials citades per l’ACN, el tribunal ha dictat una pena d’un any de presó per al jove acusat d’intentar traspassar el cordó policial i donar una puntada de peu al vehicle on viatjava Montoro. L’altre condemnat, acusat de donar un cop al cotxe del ministre amb un pal de bandera, ha rebut un pena de sis mesos de presó.

L’Audiència ha rebaixat així les penes sol·licitades per la Fiscalia i per l’acusació particular, que eren de 4 anys de presó per al primer condemnat i de 8 anys per al segon.

A les seves peticions, tant el ministeri públic com l’acusació particular –exercida per un Policia Local de Vilanova– també reclamaven 4 anys de presó per a altres cinc processats. Pel que fa als tres acusats restants, la Fiscalia en demanava l’absolució però l’acusació particular reclamava 11 mesos de presó i 3.000 euros de multa per a tots tres.

Segons les acusacions, durant el judici va quedar provat que els joves havien actuat “organitzadament” per “atemorir” Cristóbal Montoro i l’aleshores líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, a la sortida d’un acte electoral el maig de 2014. Aquests set processats, però, han quedat absolts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia