Política

Mor Salvador Carrera

Va ser el primer alcalde democràtic de Ribes de Freser (1979-1983), president de la Diputació de Girona (1983-1987), diputat per CiU al Congrés (1986-1996) i senador (1996-2000)

Estava casat amb l’exconsellera Irene Rigau.

L’expolític i economista Salvador Carrera i Comes, ha mort aquest dimecres als 82 anys, segons han confirmat el PDeCAT i la Diputació de Girona, de la qual va ser president. Carrera estava casat amb l’exconsellera Irene Rigau.

El PDeCAT ha expressat el seu “sentit condol” per la mort de Carrera, que ha definit com “un gran home de país, que va fer de l’estimació a la seva terra un exemple de servei públic”. L’actual president accidental de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha lamentat la mort del seu predecessor, ha assegurat que “la seva aportació a les comarques gironines va ser immensa ”.

Salvador Carrera va ser el primer alcalde de l’etapa democràtica de Ribes de Freser (Ripollès), la seva localitat natal, de 1979 a 1983. Del 1983 al 1987 va presidir la Diputació de Girona. El 1986 va entrar com a diputat al Congrés dels Diputats per CiU i va mantenir l’escó durant tres legislatures, fins al 1996. Des d’aquest any fins al 2000 va ser senador i portaveu del grup de CiU al Senat.

També va presidir la Fundació Prudenci Bertrana i va formar part del Consell Social de la Universitat de Girona, organisme que va arribar a presidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.