Política

ERC de l’Escala haurà de repetir les primàries

La comissió de garanties ha donat la raó al regidor Carles Carlà, que va demanar la impugnació de l’assemblea en què es va escollir Etna Estrems

En la resolució no es fixa cap data per convocar-les

La secció local d’ERC a l’Escala haurà de repetir les eleccions primàries de mitjans de juny en què es va escollir Etna Estrems candidata per a les eleccions municipals del 2019. La comissió ha considerat, entre altres raons, que l’executiva local no s’havia reunit per decidir quin tipus de primàries (només amb militants o no) s’havien de convocar. Carles Carlà, el regidor que va demanar la impugnació de les primàries, va assegurar ahir que no es prenia la resolució del comitè de garanties com una victòria. “Creiem que s’han de fer les coses bé. Els vam avisar anteriorment, durant i després, i no ens van fer cas. Però amb el recurs ens han donat la raó. No hauríem hagut d’arribar fins aquí”, assegurava.

Carlà va recórrer a la comissió de garanties perquè estava convençut que hi havia hagut irregularitats greus i que, per això, calia convocar una altra assemblea en què se celebrin unes noves primàries “per poder triar, de manera neta i equànime, el pròxim candidat”. Carlà va exposar llavors que les discrepàncies que van sorgir a l’assemblea en què es van fer les votacions per elegir candidat van ser degudes a les “greus irregularitats en la convocatòria” i exposava que l’executiva no s’havia reunit per triar el sistema d’elecció, que la decisió la va prendre la presidenta de la secció local, que les persones proposades no van ser elegides pel sistema d’avals i que no van ser proposades per l’executiva com diu el reglament i que no es va trucar a les persones que no responen al correu sinó que les va trucar la candidata. També es va al·legar que si una candidata [Estrems] truca a amics, simpatitzants i militants és perquè disposa d’una llista irregularment.

LA DATA

15.6.2018
Primàries.
Les eleccions primàries d’ERC a l’Escala es van celebrar ja fa un mes i mig.

Una qüestió entre els escollits

Esquerra té ara mateix tres regidors al ple de l’Ajuntament de l’Escala. El portaveu és Xavier Ballesta, que afrontava el seu segon mandat, ara amb els millors resultats. La número 2 és Etna Estrems. Aquests van ser els dos candidats que finalment es van enfrontar en les primàries del mes de juny i que va guanyar la candidata Estrems. Carlà ho va impugnar. Ballesta, que havia expressat en privat la voluntat de no presentar-se, havia acudit a les primàries per “la manera de fer d’Estrems”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A EUROPA

Londres reconeix el dret d’Ucraïna a usar armes britàniques contra Rússia

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència conjugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA
OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona