Detenen un membre del CDR per haver escridassat Llarena
Carles Ruiz va quedar en llibertat després de negar-se a declarar
Els CDR exigeixen a ERC, CUP i PDeCAT desobeir
Agents de la brigada d’informació de la Policía Nacional van detenir ahir un veí de Palafrugell, Carles Ruiz, integrant d’un CDR, per la seva participació en l’escridassada al jutge Pablo Llarena dissabte passat a la sortida d’un restaurant de Mont-ras. El detingut va ser traslladat fins a la comissaria central de Barcelona, al barri de la Verneda, i va ser posat en llibertat cap a les vuit del vespre després de negar-se a declarar a la policia.
La detenció es va produir al matí quan Ruiz, conegut entre els seus companys d’activisme com a Xarli, tornava de la platja. Els policies van seguir el seu cotxe i en un moment donat el van detenir acusant-lo d’un delicte d’atemptat a l’autoritat. Mentre va estar sota custòdia de la policia Ruiz va rebre un tracte correcte, segons va explicar el seu advocat.
Quasi alhora que l’activista era posat en llibertat, unes 350 persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament de Palafrugell per manifestar el seu suport al detingut. A l’acte s’hi va llegir un manifest on els CDR van explicitar: “No tenim por.”
En relació amb l’episodi del sopar, els exconsellers de la Generalitat exiliats a Bèlgica, Toni Comín i Meritxell Serret, van demanar ahir novament la recusació del jutge Llarena perquè la seva trobada amb el president del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, evidencia “una falta d’imparcialitat”.
Els CDR van tenir ahir un segon front de notorietat amb un seguit d’accions a les seus centrals dels partits polítics sobiranistes a Barcelona on es va reclamar que s’abandoni la via autonomista. “Desobediència o dimissió” va ser el lema d’aquesta acció que va començar al matí amb una visita de membres dels CDR a la seu d’Esquerra Republicana. Van penjar cartells, van fer pintades a la paret en defensa de la república i després de corejar unes consignes van marxar.
A la tarda, un grup de quasi 400 persones es va concentrar davant la seu de la CUP, on es va repetir la mateixa acció que al matí. En aquesta ocasió una representant de la formació política va sortir a rebre els manifestants, els va fer un breu parlament animant-los a fiscalitzar la seva feina i va acabar ovacionada.
Des de la seu de la CUP a la del PDeCAT, al carrer Provença, els activistes s’hi van desplaçar en manifestació i en arribar al lloc es van trobar amb dos furgons dels Mossos d’Esquadra i diversos agents de la brigada mòbil formats davant l’entrada principal, circumstància que va impedir que s’hi pengés cap pancarta amb el lema “desobediència”. Alguns dels concentrats van cremar fotos del jutge Llarena i el rei Felip VI.