Política

Rivera compara l’agressió de la Ciutadella amb els fets d’Altsasu

El líder de Cs afirma que és “una pallissa en tota regla” i amb “agreujant ideològic”

Critica el canvi de parer de Sánchez sobre el futur del Valle de los Caídos i aposta perquè sigui “un lloc de reconciliació”

El president de Cs, Albert Rivera, ha comparat l’agressió que va patir una dona dissabte al parc de la Ciuadella de Barcelona amb els fets d’Altsasu.

Durant una entrevista aquest dimecres a Espejo Público, Rivera ha afirmat que l’incident li “recorda” l’agressió que van patir dos guàrdies civils i les seves parelles a la localitat navarresa l’octubre de 2016, i que ha acabat amb l’empresonament i condemna de vuit joves.

La presentadora li ha preguntat si considera que es pot fer la comparació i Rivera ha assegurat que sí, ja que es tracta, segons ell, d’una “pallissa en tota regla i hi ha una denúncia per agreujant ideològic”. “Hi ha informes mèdics, l’evidència és que ha rebut una pallissa”, ha recalcat.

Ciutadans ha presentat una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya per un delicte d’odi i discriminació i també hi ha denúncies creuades entre agressor i víctima.

El líder de Cs ha retret als líders independentistes que qualifiquin els fets de “baralla” i ha dit que el mateix va passar amb l’agressió a guàrdies civils d’Altsasu, on els nacionalistes “parlaven de baralla de bar”. Al seu parer, no es pot parlar de “baralla” sinó d’agressió per motius ideològics que no pot “tenir cabuda en democràcia”.

“Si retires llaços grocs i et diuen estrangera de merda i et donen una pallissa davant els teus fills hi haurà qui ho vulgui justificar però jo sóc incapaç”, ha manifestat.

Segons ell, a Catalunya hi ha “fractura social” i la culpa és del “procés”. Rivera ha lamentat que els presidents Artur Mas i Carles Puigdemont “han negat la fractura social” i, segons ell, ara es veuen “davant el mirall i s’adonen del que han provocat”.

Valle de los Caídos

D’altra banda, Rivera ha criticat el canvi de criteri del president espanyol sobre el futur del Valle de los Caídos un cop es treguin les restes del dictador. Si fins ara el PSOE proposava convertir-lo en un lloc de reconciliació, el primer ministre espanyol ha apostat ara perquè sigui un cementiri civil.

Rivera s’ha mostrat a favor de treure les restes del dictador però discrepa de la fórmula del decret llei. En qualsevol cas, ha defensat que si cal mirar al passat és per “reconciliar”.

La proposta de Cs passa per convertir el lloc en un “cementiri nacional on no importi de quina banda són les víctimes” i ha posat d’exemple el cementiri d’Arlington, a Washington. “M’agradaria que a Espanya es reconciliés i no que es dividís”, ha desitjat. Rivera ha oferit el seu partit “de centre” per ajudar a aquesta reconciliació.

El líder de Cs ha criticat que la posició del govern espanyol sobre el Valle de los Caídos és “l’última batzegada” de Sánchez i ha recordat que està contradient les propostes recollides en un informe d’experts el 2011 per encàrrec de José Luís Rodríguez Zapatero i de la mateixa proposició de llei que el PSOE va registrar al Congrés el desembre de 2017. De fet, ha avançat que les esmenes que presentin en la tramitació el projecte de llei per reformar la Llei de Memòria Històrica aniran en la línia de les propostes d’aquell comitè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona
europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

barcelona
europa

L’OTAN coordina la compra de míssils Patriot per a reposar l’arsenal alemany

barcelona
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona