Política

Campuzano diu que si Torra va al Congrés serà per parlar d’independència

El portaveu del PDeCAT a la cambra baixa recorda a Ana Pastor que no va acceptar la proposta de Puigdemont la tardor passada

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, ha assegurat avui que si el president català, Quim Torra, va a la cambra baixa serà per parlar d’independència, Estat propi i autodeterminació. Campuzano ha respost així a la invitació que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha fet aquest dimarts al president de la Generalitat, perquè comparegui al Congrés i defensi “els seus posicionaments polítics” perquè “on ha de parlar” és a les institucions i no només en altres llocs.

“Entenc que la senyora Pastor, si convida el senyor Torra al Congrés dels Diputats és que està disposada a parlar d’independència, està disposada a parlar d’Estat propi, està disposada a parlar d’autodeterminació, perquè de les coses que el senyor Torra parlaria al Congrés seria precisament d’això”, ha assegurat.

En declaracions als periodistes després de l’esmorzar informatiu en el qual Pastor ha convidat Torra a explicar-se a la cambra, Campuzano ha recordat que Puigdemont es va oferir a explicar les seves reivindicacions al Congrés la tardor passada, i que Pastor “no va acceptar”. “No sé si la senyora Pastor ha canviat de posició”, ha afegit.

L’estiu passat, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va sol·licitar per carta a Pastor celebrar un debat al Congrés i comparèixer per explicar el seu pla independentista sobiranista a Catalunya, i Pastor li va respondre que el curs per acudir a la cambra baixa és presentar una proposició de llei. Campuzano ha criticat l’actitud del PP i del president d’aquesta formació, Pablo Casado, respecte a Catalunya per no “ser capaç de reconèixer l’error” que va cometre presentant un recurs davant el Constitucional contra l’Estatut.

“En lloc de demanar perdó per aquest recurs que explica la crisi entre Catalunya i Espanya, es reafirma”, ha dit el portaveu del PDeCAT, per a qui el PP és el “principal responsable” d’aquesta crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia