Política

L’Ajuntament de Vilanova recupera les pancartes per la llibertat dels presos polítics després que les arranquessin uns encaputxats

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha restituït a la façana de la Casa de la Vila les pancartes a favor de la llibertat dels presos polítics després que dilluns a la nit les arrenquessin uns encaputxats. Segons es pot observar en diversos vídeos difosos a través de les xarxes socials, un grup d’aproximadament cinc persones va estendre una canya de pescar amb un objecte tallant a l’extrem per tal de despenjar les pancartes amb què el consistori condemna l’empresonament dels líders sobiranistes, alhora que també van arrencar un gran llaç groc que hi havia a l’entrada principal.

Al cap de poques hores, l’Ajuntament va condemnar l’acció , assegurant que era “antidemocràtica” perquè els rètols eren a la façana seguint un acord de Ple “aprovat per àmplia majoria”.

Abans del vespre, el consistori ja havia reposat les pancartes i a la nit el el Comitè de Defensa de la República (CDR) ha desplegat una enllaçada popular al centre de la ciutat sota el lema “Per cada llaç que treguin , en penjarem cent”.

La reacció del CDR ha aglutinat desenes de veïns que han posat llaços als punts més cèntrics de Vilanova, com la Rambla Principal i la Plaça de la Vila, on també han col•locat una estelada a l’estàtua de Josep Tomàs Ventosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.