Política

La Moncloa farà pública la tesi doctoral de Sánchez

Acorda amb la Universitat Camilo José Cela per fer-ne la digitalització

El president es mostra “orgullós” de la tesi i acusa PP i Cs d’orquestrar una “campanya de desprestigi” basada en falsedats

La Moncloa ha decidit finalment fer pública la tesi doctoral amb què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va obtenir el doctorat d’Economia de la Universitat Camilo José Cela (UCJC), segons ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, en declaracions als passadissos del Congrés. Contraresta d’aquesta manera la pressió que rep des d’aquest dimecres quan –després de la dimissió de Carmen Montón pel cas del seu màster– Albert Rivera va emplaçar el president espanyol a aclarir els termes de la seva tesi pels dubtes que segons va apuntar generava el fet que no fos pública. Aquest dijous diversos mitjans han publicat informacions acusant el president espanyol de plagi en aquesta tesi, un extrem que el propi Sánchez ha desmentit en un missatge al seu compte de Twitter on ha negat rotundament cap mena de plagi i on ha advertit que emprendrà accions legals si no es corregeixen aquestes informacions. La Moncloa fa el pas després que el líder del seu soci parlamentari, Pablo Iglesias, s’hagi sumat a les veus que demanaven al president espanyol que fes públic el contingut de la tesi que porta per títol ‘Innovaciones de la diplomàcia econòmica espanyola: Análisis del sector público (2000- 2012)’, i també després que PP i Cs hagi sumat els seus escons per forçar la compareixença del president espanyol al Congrés dels Diputats.

El mateix Sánchez ho ha explicat en un escrit que ha publicat a Facebook on anuncia que “per facilitar encara més l’accés” a la seva tesi, que ja constava –sense estar oberta- al sistema Teseo i que estava disponible només presencialment a la Universitat Camilo José Cela, “s’obrirà en la seva totalitat al llarg del dia de demà”.

L’escrit a Facebook

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que se sent “orgullós” de la seva tesi universitària i ha acusat PP i Cs d’orquestrar contra ell una “campanya de desprestigi” a nivell “personal” basada en falsedats per ocultar la seva incompetència com a oposició. Al mateix escrit on anuncia que ha donat permís a la Universitat Camilo José Cela (UCJC) per publicar i difondre a Internet la seva tesi, el president espanyol assegura que tot plegat és fruit de la manca de “projecte polític sòlid” d’aquestes dues formacions. “Sense arguments polítics per fer oposició, van decidir atacar-me en el terreny personal”, perquè “els que governaven fa cent dies no han assumit que són oposició”.

Al seu escrit publicat a Facebook, molt dur amb aquestes dues formacions, Sánchez afirma que PP i CS no “embrutaran el que li va costar tant d’esforç”, en referència al treball de tesi, i es mostra “agraït” a la UCJC per haver-li donat l’oportunitat de ser docent.

El president espanyol assegura que “el problema” de PP i Cs és que no disposen de propostes que convencin la majoria social de l’Estat. “El conservadorisme i el neoconservadurisme s’han unit en una campanya de desprestigi cap a la meva persona. No assumeixen que van perdre la moció de censura, que ja no governen. I que s’està conformant un espai alternatiu de govern progressista”, assegura.

En aquest sentit, recorda els atacs que ha rebut: “Primer es comenta que no vaig fer la tesi. Després que, si s’ha fet, perquè no es publica quan la realitat és que porta anys publicada en diversos treballs i que és d’accés públic en la seva totalitat, d’acord a la llei, per a tothom qui la vulgui veure a la UCJC. Posteriorment s’afirma sense proves ni vergonya que és un plagi, per acabar dient que va ser escrita per un tercer”.

Aquests “atacs”, segons Sánchez, “proven que encara no està consolidat el canvi d’època” i que “cal perseverar”. En tot cas afirma que ell “no farà el mateix” que els seus adversaris perquè cal “acabar amb aquesta política de baixa qualitat” i “consolidar” la de “la trobada i les solucions, sense insults i molt menys amb calúmnies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia